T6.1 obdržel zlatou medaili pro LUV.

Volkswagen T6.1 obdržel zlatou medaili pro nejbezpečnější lehký užitkový vůz

  • Organizace Euro NCAP testovala bezpečnost 19 lehkých užitkových vozů
  • Transporter T6.1 „stanovuje měřítka mezi lehkými užitkovými vozy“
  • Zákazníci mají pro T6.1 široký výběr asistenčních systémů

 Konsorcium Euro NCAP – tvořené evropskými ministerstvy dopravy, autokluby, sdruženími pojišťoven a výzkumnými instituty – aktuálně testovalo bezpečnost 19 lehkých užitkových vozů. Pozornost přitom zaměřilo na dostupnost a funkčnost systémů v oblasti aktivní bezpečnosti.

S nejlepšími výsledky absolvoval testy Volkswagen Transporter T6.1, který byl organizací Euro NCAP oceněn zlatou medailí.

 

Rychle rostoucí internetový obchod vede k prudkému nárůstu poptávky po doručovacích službách. Počet lehkých užitkových vozů na silnicích se v důsledku toho zvyšuje. Pro konsorcium Euro NCAP to byl podnět k testování dostupnosti a funkčnosti asistenčních systémů lehkých užitkových vozů v segmentech B a C/D s celkovou hmotností až 3,5 tuny.

 

Organizace Euro NCAP došla po rozsáhlých testech k závěru, že nejlepších výsledků v nich dosáhl Volkswagen Transporter T6.1: „Transporter nabízí zákazníkům široký výběr výkonných bezpečnostních funkcí, a za to dostává po testech Euro NCAP zlatou medaili. Transporter stanovuje v roce 2021 měřítka pro ostatní lehké užitkové vozy.“

 

 

 

Volkswagen Užitkové vozy nabízí pro modelovou řadu T6.1 široký sortiment asistenčních systémů, které zahrnují velký počet bezpečnostních a komfortních funkcí. Transporter tak dokáže uspokojit individuální požadavky zákazníků prostřednictvím vyspělých systémů, mezi něž patří mimo jiné asistent pro jízdu v jízdním pruhu „Lane Assist“, asistent pro detekci překážek před vozem „Front Assist“ s funkcí nouzového brzdění City nebo adaptivní tempomat ACC s automatickým udržováním bezpečné vzdálenosti od vozidla vpředu a s omezovačem rychlosti.

 

Uvedené systémy jsou spolu s mnoha dalšími funkcemi nabízeny firemním zákazníkům ve výhodném paketu asistenčních systémů Plus.

 

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk/