Nová špičková sportovní pneumatika vyhrála anketu.

„Nová špičková sportovní pneumatika“ Bridgestone Potenza Sport zvítězila v testu sportovních pneumatik pro rok 2021, který realizoval časopis AutoBild sportscars

  • „Příkladná“ pneumatika Potenza Sport obdržela nejlepší celkové hodnocení na mokru a dosáhla špičkových výsledků také na suchých silnicích
  • Nová vlajková loď značky Bridgestone v segmentu sportovních pneumatik nechala za sebou pneumatiky osmi jiných výrobců, testované ve verzích o rozměru 265/35 ZR 20 na sportovním kupé Ford Mustang 5.0
  • Pneumatika Potenza Sport se poprvé zúčastnila testu nezávislého motoristického časopisu

 Potenza Sport, nová vlajková loď v portfoliu značky Bridgestone, zvítězila v testu sportovních pneumatik pro rok 2021, který uspořádal časopis AutoBild sportscars. Pneumatika Bridgestone Potenza Sport se umístila před pneumatikami osmi jiných výrobců díky celkově nejlepšímu hodnocení na mokru a špičkovým výsledkům na suchých silnicích. Německý časopis, který testoval pneumatiky rozměru 265/35 ZR 20 na sportovním kupé Ford Mustang 5.0, označil pneumatiku Potenza Sport za „příkladnou“.

 

Ultravysokovýkonná pneumatika Bridgestone Potenza Sport měla ze všech testovaných pneumatik nejkratší brzdnou dráhu na suchu a při testech ovladatelnosti na suchu byla zařazena mezi dvě pneumatiky s nejlepšími výsledky. Pneumatika Bridgestone Potenza Sport měla nejkratší brzdnou dráhu i na mokru a získala nejlepší hodnocení za ovladatelnost na mokru i za bezkonkurenční výkony na mokré kruhové dráze.

Špičková sportovní pneumatika značky Bridgestone byla oceněna rovněž za vynikající odolnost vůči akvaplaningu, což přispělo k tomu, že ji časopis AutoBild sportscars označil za „zcela nové měřítko“ v oblasti ovladatelnosti na mokru.

 

Test sportovních pneumatik pro rok 2021 v režii magazínu AutoBild sportscars byl pro tuto pneumatiku značky Bridgestone prvním testem organizovaným nezávislým motoristickým časopisem, nikoli však jejím prvním oceněním. Organizace TÜV SÜD, která patří v Evropě mezi nejrenomovanější nezávislé instituty pro testování automobilů, potvrdila již před uvedením pneumatiky Bridgestone Potenza Sport na trh, že dosahuje v porovnání s konkurenty v prémiovém segmentu nejlepších výkonů při brzdění na suchu i z hlediska stability při průjezdu zatáčkou a jízdě přímým směrem. 1

Organizace TÜV SÜD kromě toho v dalších testech zjistila, že pneumatika Potenza Sport, která má na informačním štítku EU hodnocení adheze na mokru A u všech variant, nabízí nejlepší provozní vlastnosti také v disciplínách průjezdu zatáčkou a ovladatelnosti na mokru.1

Pneumatika Bridgestone Potenza Sport, vyvinutá a vyráběná v Evropě, je k dispozici v 96 rozměrech pro kola s průměrem ráfku od 17 do 22 palců. Uvedená šíře sortimentu pokryje značnou část trhu pneumatik pro osobní vozy a silniční SUV, od prémiových sedanů a SUV až po luxusní a prestižní automobily.

 

„Toto je fantastické uznání výkonů a provozních vlastností pneumatiky Bridgestone Potenza Sport, o které jsme již věděli, že je nejlepší na trhu,“ říká Daniel Giroud, ředitel prodeje ve společnosti Bridgestone EMIA. „Skutečnost, že naše nová vlajková loď v nabídce sportovních pneumatik byla vyhlášena tak prestižní publikací a v tak nesmírně kvalitní konkurenci celkovým vítězem testu, je dokladem jejích výjimečných vlastností.

Po nedávných vynikajících výsledcích testů našich dalších prémiových pneumatik, jakými jsou letní pneumatiky Bridgestone Turanza T005 nebo zimní pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005, se tím ještě více posilují naše dlouhodobé ambice uvádět na trh prémiové pneumatiky s výhodným poměrem cena/výkon, které v testech časopisů pravidelně obsazují nejvyšší pozice na stupních vítězů.

Bridgestone zkonstruoval ultravysokovýkonnou sportovní pneumatiku Potenza Sport tak, aby poskytovala řidiči dokonalou kontrolu nad vozem, a současně mu umožňovala využívat jeho výkonový potenciál. Potenza Sport je z hlediska sportovních výkonů opravdu novým etalonem.“

 

 

  • Testy na suchém a mokrém povrchu uskutečnila organizace TÜV SÜD na zakázku společnosti Bridgestone v období od července do září 2020 na zkušebním polygonu Bridgestone EUPG (Itálie) s vozem Audi S4 3.0 TFSI vybaveným pneumatikami rozměru 245/40 R 18. Porovnání provozních vlastností pneumatiky Potenza Sport s hlavními konkurenty ze stejného segmentu: Continental PremiumContact6, Michelin Pilot Sport 4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Pirelli P Zero PZ4. Příloha ke zprávě č. [713190691-PS]. Hodnocení stability v přímém směru: Bridgestone Potenza Sport (9,33), Continental Premium Contact 6 (9,00), Michelin Pilot Sport 4 (8,67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,67), Pirelli P Zero PZ4 (8,56).
  • Hodnocení stability při průjezdu zatáčkou: Bridgestone Potenza Sport (9,21), Continental Premium Contact 6 (8,13), Michelin Pilot Sport 4 (8,67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,33), Pirelli P Zero PZ4 (8,58). Brzdná vzdálenost na suchu (ze 100 km/h na 0 km/h), v metrech: Bridgestone Potenza Sport (33,4), Continental Premium Contact 6 (35,4), Michelin Pilot Sport 4 (34,5), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (35,9), Pirelli P Zero PZ4 (34,8).
  • Průjezd zatáčkou na mokru – příčná adheze na mokru (příčné zrychlení) v m/s2: Bridgestone Potenza Sport (7,06), Continental Premium Contact 6 (6,42), Michelin Pilot Sport 4 (6,45), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (6,63), Pirelli P Zero PZ4 (7,03).
  • Ovladatelnost na mokru (subjektivní hodnocení a průměrná rychlost), průměrné hodnocení a rychlost v km/h: Bridgestone Potenza Sport (9,19; 90,87), Continental Premium Contact 6 (7,97; 87,32), Michelin Pilot Sport 4 (8,28; 87,84), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,25; 88,05), Pirelli P Zero PZ4 (8,72; 89,12).