Po Saúdské Arábii přišly na řadu Spojené arabské emiráty a další test.

V HLAVNÍ ROLI PÍSEK!

Po Saúdské Arábii přišly na řadu Spojené arabské emiráty a tým Buggyra Zero Mileage Racing rozbil svojí další základnu v důvěrně známém prostředí emirátu Dubaj, do kterého zároveň dorazil nový testovací tým.

 

 

Zatímco se zkušená dakarská dvojice, Josef Macháček – Tomáš Enge připravuje na další výzvy, role testovacích pilotek speciálů Can-AM DV21 se chopily Alliyah a Yasmeen Kolocovy. Na výkony obou dívek dohlíží David Vršecký, kterému sekunduje mechanik Daniel Pokorný.

„V Dubaji probíhají testy životnosti jednotlivých komponentů, holky to určitě dají a hlavně je to baví. Vzhledem k jejich předpokládané účasti na Rally Dakar 2023, vlastně pokračuje příprava. Z pozice lehce zaujaté osoby jsem ovšem svěřil veškeré pravomoci do rukou Davida, jsem tady v roli pozorovatele, kromě toho řeším některé věci spojené s byznysem,“ vysvětluje se smíchem Martin Koloc.

 

 

 

„Saudská Arábie je super, testujeme v místě konání minimálně dalších tří Dakarů, na druhou stranu Dubaj všichni s výjimkou Daniela velmi dobře znají. Je tam větší možnost rozmanitého testování, písky, rychlé pisty. Včera jsem mluvil s Davidem, jsou v pohodě,“ potvrdil závodní inženýr Robin Dolejš.

„Zatímco Pepa s Tomáše pracovali na tlumičích, holky testují nové komponenty na brzdách a zavěšení, plus geometrii. Včera jsme řešili data, nevypadá to vůbec špatně…“

 

 

Kolocovky

 

Buggyra

Petr Bošnakov

foto týmu