Pětidílný seriál závodů MČR do vrchu se pojede v Česku i na Slovensku.

Přes veškeré komplikace a koronavirová omezení současné doby již probíhají přípravy na přicházející sezónu. První vlašťovkou byla Valašská rallye, ale další snad přiletí brzy. Týká se to i závodů do vrchu.

Ještě v závěru dubna by měl odstartovat první závod motoristické sezóny závodů do vrchu a to na legendární trati ve Šternberku. Na „rozjetí“ se bude jednat o závod Mistrovství ČR 2021 Ecce Homo, který je zahajovacím podnikem seriálu AUTOKLUB MISTROVSTVÍ ČR V ZÁVODECH DO VRCHU 2021.

Plánovaný termín konání je ve dnech 24. – 25. dubna 2021, tedy za necelý měsíc, přičemž se pojede na zkrácené trati Ecce Homo. Jak fandové jistě tuší, je to od startu do prostoru Lipinského oblouku.

Seriál se pojede v Česku i v zahraničí, u sousedů na Slovensku. ( i když původně byly zvažovány i závody v dalších zemích… – v kalendáři ale nakonec nejsou )

 

 

V nové podobě seriálu MČR do vrchu je kromě Šternberka tradiční Ústecká 21, Dobšinský kopec nebo slovenská legendární Baba nedaleko Bratislavy. Takže jinak řečeno, řada tradičních podniků se do oficiálního českého šampionátu nepřihlásila !! Což platí třeba o Zámeckém vrchu v Náměšti nad Oslavou a dalších.

Pokud pak jde o šternberské pořadatele, za připomenutí zajisté stojí také jejich hlavní pořadatelský počin, který je tradiční závod Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu Ecce Homo. V letošním ročníku je novinkou posun termínu konkrétně na květnový termín!

Konkrétně se snad pojede ve dnech 28. -30. 5. 2021, přičemž se bude jednat o 40. ročník ME Ecce Homo.

Takže i tento závod se hodně rychle blíží.

A co diváci ??? Budou  u toho? No  uvidíme…………….

 

 

 

foto pořadatelů