Závod MS Kozákov challenge – bez motorů, ale je to zážitek !

KOZÁKOV CHALLENGE – závod série Mistrovství světa

Tato série fotografií poněkud vybočuje z motoristického sportu. Na druhou stranu mají  spolu hodně společného. Jezdkyně a jezdci mají kombinézy, helmy, rychlost a pořádnou dávku odvahy. A fotografovat tento sport,  to jsou nezapomenutelné zážitky.

Na Kozákově se pak pravidelně scházejí nejlepší světoví a čeští jezdci downhillového skateboardingu. Jedná se o závod série Mistrovství světa. Kozákov CHALLENGE je prestižní závod, na kterém se schází více než 200 elitních jezdců z různých koutů světa.

Závodníci jedou z kopce rychlostí až 100 km/hod. Závodní trať je dlouhá 2,5 km a nabízí dva dlouhé rovné úseky a prostřední technickou pasáž a serpentíny. Hlavně hned úvodní část trati po startu je jako pád do výtahové šachty !!!

Bezpečí závodníků zajišťují záchranné sítě a stovky a stovky slaměných balíků. O předjíždění a pády není nouze. Krizové situace budou na samostatném obsáhlém fotoseriálu, který zveřejníme  v příštích dnech.

Napínavé tréninky a vlastní závod pravidelně lákájí tisíce diváků. A zažít si večery a noci v depu, to by bylo na dlouhé psaní.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Luboš Novosád

Motor MAX