Start evropského šampionátu tahačů se kvapem blíží. Buggyra v plné sestavě.

DO ME TAHAČŮ 2021 NASTOUPÍ BUGGYRA V PLNÉ SESTAVĚ

Start evropského šampionátu tahačů se kvapem blíží, světlo světa proto spatřila startovní listina. O prestižní titul nejrychlejšího truckera starého kontinentu, bude bojovat 16 jezdců na speciálech čtyřech značek. Hned čtvrtina jezdců – Albacete, Hahn, Lacko, Kiss, má na svém kontě mistrovský titul.

Z největšího početního zastoupení se těší Německo, barvy motoristické velmoci bude kromě obhájce titulu Hahna dále hájit sestava ve složení Kursim, Faas, Hecker, Lenz, Halm a Reinert. Trojnásobné zastoupení hlásí Anglie (Brereton, Anderson, O´Rourke), dva truckeři budou hájit čest francouzského truckracingu (Calvet, Janiec).

Po jednom zástupci budou mít v šampionátu Česko (Lacko), Maďarsko (Kiss), Španělsko (Albacete), zatímco Aliyyah Koloc pojede s licencí SAE.

Co se závodních speciálů týče, proti osmi tahačům MAN se postaví čtyři stroje Iveco, tři Buggyry a jedna Scania. Po delší době absentuje Mercedes.

 

 

Jak hlásí titulek, Buggyra nasadí do šampionátu tři jezdce. Zatímco pro Adama Lacka (Buggyra DV50) je jednoznačnou prioritou šampionát starého kontinentu, Téo Calvet (Buggyra VK50) a Aliyyah Koloc (Buggyra AK29), budou kombinovat Evropu s mistrovstvím Francie.

„V Nogaru máme základnu, ale hlavně Téo a Aliyyah potřebují hodně závodit. Stěžejní proto bude pro oba, Francie, pokud se závody nebudou křížit, pojedou také evropský šampionát,“ vysvětluje týmový boss Martin Koloc s tím, že se ovšem nejedná o dogma. „Ve chvíli, kdy bude Adam potřebovat pomoc, může počítat s tím, že se mu jí ze strany jak Téa, tak Aliyyah dostane.“

 

Volbu považuje za vhodnou rovněž David Vršecký, který bude plnit v této sezóně opět roli mentora Aliyyah. „Téo je jasný. Aliyyah po loňské nadmíru vydařené sezóně ví, že má na to, brát evropské body. Ve Francii bude závodit na těžkých okruzích, což jen prospěje jejímu dalšímu růstu. O následujícím víkendu oba odstartují sezónu v Charade.

 

Adam Lacko

 

Hodně těžký okruh, svodidla jsou blízko, moc jim nezávidím,“ konstatoval dvojnásobný mistr Evropy a stále nejrychlejší trucker planety.

 

 

Buggyra

Petr Bošnakov

foto týmu