Ve Vysokém Mýtě se o víkendu jelo FIM MS v supermotu.

SKVĚLÁ PREMIÉRA MS SUPERMOTO VE VYSOKÉM MÝTĚ

O víkendu 24. a 25. července 2021 se ve Vysokém Mýtě konal letošní druhý závod FIM Mistrovství světa v supermotu. Bylo to vůbec poprvé, kdy sem světová supermoto elita zavítala. Na startu v areálu vysokomýtského autodromu nechybělo ani početné zastoupení českých závodníků v čele se stálým účastníkem světového šampionátu Milanem Sitnianským.

 

Jedním z nejsilnějších jezdců prestižní třídy S1GP je francouzský závodník Thomas Chareyre, osminásobný mistr světa, který jezdí v barvách italské továrny TM. Ve Vysokém Mýtě získal 77 bodů a právem si tak odvezl pohár za první místo. Na záda mu dýchal také Němec Marc-Reiner Schmidt, který v konečném hodnocení získal o pět bodů méně. Lukas Hollbacher z Rakouska skončil na krásném třetím místě.

Předané poháry tentokrát však nezářily barvami, protože na tuto speciální akci nechali pořadatelé připravit lité poháry z Nového Boru, a tak si závodníci odvezli nezaměnitelnou skleněnou trikoloru z Česka.

S první trojkou sváděl těsné souboje už od úvodních rozjížděk český reprezentant Milan Sitnianský. V sobotu zajel dokonce nejrychlejší čas v měřeném tréninku. V prvním závodě pak skončil třetí, ve zbývajících rozjížďkách byl dvakrát čtvrtý.

Tuto pozici obsadil také celkově. Do TOP10 se dostal i východočeský závodník Erik Provazník. Bodovat dokázali Aleš Cikánek, Tomáš Trávníček i Miroslav Řihák.

 

 

Evropskou kubaturu S2 ovládl Andreas Bushberger před Stevem Bonnalem a Lucou Bozzou. Zkušenosti na mezinárodní scéně posbírali také Denis Flígr a Evžen Fíla.

„Autoklub Karosa Vysoké Mýto je naším tradičním a pro Autoklub České republiky zásadním klubem. Pořadatelské zkušenosti mají obrovské. Věděl jsem, že podnik mistrovství světa zvládnou perfektně, byť to bylo překvapivě poprvé v historii. Děkuji za výbornou akci a kvalitní práci vlastně ve velmi malém okruhu několika lidí.

Skvělá divácká kulisa dokreslila parádní závodní supermoto víkend!“ zhodnotil Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Jan Dušek z Autoklubu Karosa Vysoké Mýto poděkoval partnerům závodního víkendu, ale také svému úžasnému týmu lidí, pro které tyto závody byly prioritou. „Děkuji za podporu Národní sportovní agentuře, Pardubickému kraji, městu Vysoké Mýto a dalším partnerům – Kofola Československo, Iveco Czech Republic, Concept, PUMA ČR a Lesy ČR.

 

 

Velmi si vážím společné práce našich výjimečných lidí, kteří do toho dali celé srdce i duši. Podařilo se nám udělat kus práce, kterou ocenil nejen promotér akce. Především nás všechny potěšilo, že jsme vytvořili něco pěkného. Bez každého jednoho člena týmu by k tomu nedošlo a všem za to chci poděkovat,“ vzkázal Jan Dušek.

 

 

 

Autoklub Karosa Vysoké Mýto