Libor Teješ na závodech RX v italském Castallettu.

LIBOR TEJEŠ BYL ÚSPĚŠNÝ V ITALSKÉM CASTALLETTU

Pátého rallycrossového podniku Zóny střední Evropy se o víkendu zúčastnil český reprezentant Libor Teješ. Závody se konaly v italském Castallettu, kde je trať určena spíše pro motocyklové závody.

Organizátoři však trať dobře připravili a Libor Teješ si ji doslova vychutnal!

“Už od prvního tréninku mě trať velmi nadchla. Nikdy jsem na ní nejel a tak jsem se s ní seznamoval. V první rozjížďce jsem skončil čtvrtý, ale nějak mi v hlavě uleželo to, že mám na víc. Do druhé kvalifikace jsem si to trochu v hlavě přerovnal a bylo z toho druhé místo. Ve třetí rozjížďce jsem se už pral o první místo, ale skončil jsem zase druhý,” zhodnotil své kvalifikační jízdy, které ho vyslaly do první řady na finále.

Poradil si i se silným deštěm a proměnlivými podmínkami při semifinálových a finálových jízdách. “V ten moment jsem věděl, že všichni máme stejné podmínky a bude třeba pořádně zabojovat. Start do finále se mi povedl.

Neztratil jsem grip, takže se mi podařilo všechny přestartovat a v první zatáčce jsem byl o auto před druhým. Celé finále jsem držel nervy na uzdě a podařilo se mi to.

Poprvé jsem vyhrál závod v Super1600! Mám fakt radost, je to pro mě a můj tým velká motivace do dalších závodů. Tu máme teď velkou,” říká Teješ. Už o víkendu na něj čeká o něco větší konkurence v Sedlčanech, kde se opět bude bojovat jak o body do zóny, tak i do mistrovství republiky.

 

 

 

AČR