Druhým závodem FIM MiniGP Alpe Adria Series byl Cheb.

FIM MINIGP ALPE ADRIA V CHEBU OVLÁDL ITAL BALDI

Nový čtyřdílný světový šampionát FIM MiniGP Alpe Adria Series pro jezdce ve věku 10–14 let odstartoval v červenci na okruhu Slovakia Ring. Druhým závodem byl západočeský Cheb, který se konal o uplynulém víkendu. V závodě byli úspěšní italští jezdci, ale také Češi!

Do Chebu přijelo všech 13 jezdců. Filip Budina se bohužel zranil v pátek při volném tréninku a vyřadil se tak z celého víkendu. Důvodem byla zlomená ruka. Ladislav Veverka v první jízdě bojoval ve skupině pěti jezdců o třetí místo. Po hromadné kolizi sice zvedl motorku a dojel si pro 5 bodů, ale do nedělního závodu bohužel kvůli zranění nenastoupil.

Nejúspěšnějším jezdce se tak stal Ital Samuele Baldi, který ovládl oba závody. Při tom prvním ho na stupních vítězů doplnil vedoucí muž seriálu Matteo Masili na stříbrné příčce a třetí Polák Jakub Stankiewicz. Ve druhém měl dlouho navrch Masili, ale tři kola před cílem vlastní chybou spadl a dojel až čtvrtý, když ho na cílové rovině překonal ještě Viktor Čech.

Také před bronzovým Viktorem byl český jezdec. Tím byl skvěle jedoucí Tadeáš Benáček, který po víkendu v Chebu drží celkový bronz v tabulce, Čech je čtvrtý.

 

“Závody v Chebu se povedly, mám z toho skutečně radost. Oproti závodům, kdy jedeme pouze Miniracing Czech Republic, jsme to pojali ve velkém a jezdilo se od pátku do neděle, jako na velkých závodech.

Počasí vyšlo na jedničku, každý závod byl opravdu napínavou podívanou do posledních kol a pokud se zbavíme pandemie a neustálých změn termínů již předem naplánovaného kalendáře, má šampionát FIM MiniGP velkou budoucnost,” okomentoval závodní víkend předseda Komise silničních závodů motocyklů Autoklubu ČR Matěj Smrž.

 

 

 

 

 

Aktualizovaný kalendář nyní nabízí závod ve slovinském Vransku na konci srpna, seriál uzavře o měsíc později chorvatský Marof.