Polák Marcin Jedlinski už jede zase na vítězné vlně.

Marcin Jedlinski už je zase na vítězné vlně. Polský jezdec dominoval v prvním GT sprintu předposledního podniku na Slovakia ringu. Josef Záruba dojel druhý a současně zvítězil v GTC. Třetí skončil Jacek Zielonka, který ovládl třídu LMP. V GT4 si připsal další letošní vítězství Matěj Pavlíček.

Minulý měsíc v Grobniku sice Marcin Jedlinski chyběl, tento víkend je ale zpět v akci a opět dominuje. Pilot stáje Olimp Racing totiž v prvním sprintu zářil. Po startu z pole position se sice v úvodu propadl za Josefa Zárubu a Dennise Waszka na celkové třetí místo, ještě během prvního kola ale oba jezdce předjel a od té doby už neměl konkurenci. Jednalo se o jeho šesté letošní vítězství ve sprintu.

Josef Záruba se sice krátce po startu dostal do vedení, nakonec se ale jezdec stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra musel spokojit se druhou příčkou. I on se ale mohl radovat z vítězství, a to ve třídě GTC. Na celkové pódium vystoupil i třetí Jacek Zielonka, vítěz třídy LMP.

 

 

V GT3 doplnili na pódiu Jedlinského druhý Gregor Zsigo a třetí Piotr Wira. Pro Libora Milotu skončil první závod po návratu čtvrtou příčkou. Na tu se posunul v posledním kole, když vytěžil z potíží Stanislawa Jedlinského. Ten nakonec dojel pátý.

V GTC skončili za Josefem Zárubou druhý Dennis Waszek a třetí Adam Rzepecki.

Matěj Pavlíček dosáhl na další letošní triumf v GT4. Za ním dojeli druhý Ferenc Ficza a třetí David Vršecký.

ESET CUP 2021
15.-17.04 – Hungaroring
07.-09.05 – Slovakiaring
11.-13.06 – Poznaň
23.-25.07 – Grobnik
20.-22.08 – Slovakiaring
03.-05.09 – Brno

 

Zdroj Eset V4

 

foto PC  Brna 2020