Daniel Pytloun, Jakub Novotný a Petr Nikodém na ME v Přerově zlatí

ÚSPĚŠNÝ VÍKEND V PŘEROVĚ PRO ČESKÝ AUTOCROSS

Čtvrtý podnik letošního Mistrovství Evropy v autocrossu se konal o uplynulém víkendu v Přerově. Pořadatelům z AUTO KLUB Přerov – město v AČR se podařilo připravit skvělé závody a čeští reprezentanti se za to odvděčili skvělými výsledky. Těm přihlíželo velké množství fanoušků, pro který byl též připravený bohatý doprovodný program.

Doslova českou záležitostí byla divize Junior Buggy. Vítězného Daniela Pytlouna doplnil na stupních vítězů stříbrný Ondřej Medlík a a bronzový Arnošt Florián. Pytloun s Medlíkem tak snížili bodovou ztrátu na průběžně vedoucího Nizozemce Jasperse a při dalším závodě v Nové Pace lze očekávat jejich útok na první pozici v seriálu.

Úspěch mladých českých jezdců podtrhl čtvrtou příčkou v rámci Cross Car Academy Trophy.

 

 

Junior Buggy a vítězný Daniel Pytloun

 

Pohár za vítězství a 33 bodů si z Přerova odváží člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Jakub Novotný. Stává se tak lídrem divize Buggy 1600 o pouhý bod před Kevinem Petersem z Lucemburska. Na český double to dlouho vypadalo v královské Super Buggy.

Jakub Kubíček bohužel na druhém místě nedokončil, prasklá poloosa ho odsoudila k deváté pozici ve finále. Vítězem se stal Petr Nikodém a navázal tak na skvělý výsledek z Francie.

Třetím místem překvapil Martin Hrubý, ze zbývajících českých reprezentantů se v nejlepší desítce objevil ještě šestý Otakar Výborný, sedmý Radek Jordák a osmý Jaroslav Hošek. V celkovém pořadí tak Nikodém poskočil na bronz, Kubíček je se ztrátou šesti bodů na Petra čtvrtý.

 

Petr Nikodém

 

 

Příští závod seriálu Mistrovství Evropy v autocrossu se bude konat  již za 2 týdny v Nové Pace.