Audi na autosalonu IAA 2021.

Audi na autosalonu IAA Mobility 2021 v Mnichově

• Atraktivní prezentace značky Audi na nově koncipovaném autosalonu IAA Mobility
• Autonomní jízda a nejvyšší úroveň komfortu – Audi grandsphere concept
• Značkový pavilon „House of Progress“ ukazuje orientaci značky na budoucnost
• Diskuze Audi Brand Talks se zajímavými hosty o zajímavých tématech

 V expozici značky Audi na mezinárodním autosalonu IAA, který se poprvé koná v Mnichově, je středem pozornosti elektromobilita s mottem „Let’s talk about Progress“. V pavilonu „House of Progress“ na náměstí Wittelsbacherplatz mohou návštěvníci objevovat studii elektromobilu Audi grandsphere concept, která přináší novou interpretaci luxusu a mobility.

Před expozicí na výstavišti stojí aktuální elektromobily Audi připravené ke zkušebním jízdám, a to včetně dynamického modelu Audi RS etron GT* a nového SUV Audi Q4 e-tron*. V sousední expozici „Charging Experience“ informuje značka se čtyřmi kruhy o současných i budoucích možnostech nabíjení. Audi také navazuje s návštěvníky IAA dialog prostřednictvím stopovací hry „journey2progress“. V interaktivní stopovací hře jim přibližuje čtyři hodnoty značky Audi: trvalou udržitelnost, digitalizaci, sportovní výkony a design.

Značka se čtyřmi kruhy využívá transformaci mezinárodního autosalonu IAA na interaktivní veletrh, který proměnil centrum města v pódium a umožňuje návštěvníkům zažít mobilitu budoucnosti na vlastní kůži. „Na IAA Mobility 2021 prezentujeme orientaci značky Audi na budoucnost a do popředí stavíme transformaci směřující k elektromobilitě.

Audi grandsphere concept ukazuje, jak si představujeme prémiovou mobilitu budoucnosti: síťově propojenou, trvale udržitelnou, elektrickou, autonomní. Technologie z této studie uvidíme  v sériově vyráběných modelech Audi již v příštích letech,“ vysvětluje Hildegard Wortmannová, členka představenstva společnosti AUDI AG, odpovědná za marketing a prodej.

„Let’s talk about Progress“: Audi na IAA Mobility 2021 
Výchozím bodem cesty do zážitkového světa Audi je „House of Progress“, pavilon značky se čtyřmi kruhy
postavený s neutrální bilancí emisí CO2 na náměstí Wittelsbacherplatz v Mnichově. Audi zde přibližuje čtyři
hodnoty své značky: trvalou udržitelnost, digitalizaci, design a sportovní výkony – například ukázkami
recyklovaných materiálů, používaných v modelu Audi Q4 e-tron, nebo velkou světelnou instalací, která
prezentuje přednosti laserové techniky, jakož i technologií Digital Matrix a Digital OLED.

V pavilonu „House of Progress“ je středem pozornosti studie Audi grandsphere concept, která nabízí pohled do budoucnosti značky se čtyřmi kruhy. Elektricky poháněná studie sdružuje velký počet technologií, které se v průběhu několika let objeví v budoucích sériově vyráběných modelech Audi. Automatizovaná jízda úrovně zpřístupní zcela novou dimenzi svobody.

V tomto jízdním režimu zmizí volant, pedály a ukazatele z dohledu. Interiér se promění ve velkoryse dimenzovaný luxusní salonek s volným výhledem z vozu a s přístupem ke všem funkcím komplexního digitálního ekosystému, jehož je Audi grandsphere součástí. 

Studii dělají společnost aktuální modely Audi. Návštěvníci si mohou důkladně prohlédnout modely Audi RS etron GT*, Audi Q4 Sportback e-tron* a Audi e-tron 55 quattro*. Dne 10. září bude navíc k vidění i model Audi RS 3 Sportback*, který slaví na IAA Mobility 2021 svou výstavní premiéru.
Elektricky poháněné modely Audi jsou připraveny ke zkušebním jízdám Kolem elektromobility se všechno točí i před pavilonem „House of Progress“.

 

Ke zkušebním jízdám jsou zde připraveny vozy Audi RS e-tron GT*, Audi Q4 e-tron* a Audi Q4 Sportback e-tron*. Sousední expozice „Cha rging Experience“ s plochou 360 metrů čtverečních kromě toho informuje o současných i budoucích technologiích pro nabíjení. Například „Power cube“ je příslibem prémiového rychlého nabíjení. A současně mimořádně ekologického díky použitým sadám akumulátorů z modelů e-tron, které jsou využívány k přechodnému uchovávání elektrické energie.

Tato nabíjecí stanice nabízí šest nabíjecích přípojek s nabíjecím výkonem 2x 150 kW a 4x 75 kW. Již dnes boduje u zákazníků nabíjecí služba Audi e-tron Charging Service, která umožňuje s jednou nabíjecí kartou přístup k 250 000 nabíjecím přípojkám v 26 zemích a odběr elektrické energie za výhodnou cenu 31 centů za kWh. Značka se čtyřmi kruhy nabízí také individuálně přizpůsobené nabíjecí systémy a nástěnné nabíječky pro domácí nabíjení.

Interaktivní stopovací hra „journey2progress“ přibližuje hodnoty značky Audi „House of Progress“ je také výchozím bodem moderně interpretované a interaktivní stopovací hry      „journey2progress“ se čtyřmi tematickými stanovišti, která symbolizují čtyři hodnoty značky Audi a čtyři kruhy jejího loga. U restaurace Park Café (Sophienstraβe 7, 80333 München) rozebírá prémiový výrobce téma trvalé udržitelnosti, zatímco mnichovské sídlo společnosti Audi Business Innovation GmbH (Hochbrückenstraβe 6, 80331 München) se věnuje digitálním službám čtyř kruhů.

Na třetím ze čtyř tématických stanovišť, v Zážitkovém světě FC Bayern (Weinstraβe 7, 80333 München), jsou středem pozornosti sportovní výkony značky Audi. Na stanovišti u Domu umění (Prinzregentenstraβe 1, 80538 München) se vše točí kolem designu. Stopovací hra „journey2progress“ se každý den mění a jejím účelem není jen poskytovat účastníkům informace o značce Audi. Účastníci, kteří prostřednictvím kódů QR vyřeší zadané úkoly na všech čtyřech stanovištích, mají šanci vyhrát jednu ze čtyř exkluzivních hlavních cen.

Audi nabízí možnost seznámit se s bývalým závodním lyžařem Felixem Neureutherem, doprovázet FC Bayern Mnichov na cestě letadlem k venkovnímu zápasu v Lize mistrů UEFA, podniknout influencerskou jízdu s moderátorem Kaiem Pflaumem nebo nahlédnout za kulisy u šéfdesignéra značky Audi Marca Lichteho.

 

 

Diskuze Audi Brand Talks s vysoce postavenými hosty o zajímavých tématech Diskuzí Audi Brand Talks se zúčastní mimo jiné Hildegard Wortmannová, členka představenstva společnosti Audi, odpovědná za marketing a prodej, a Henrik Wenders, vedoucí značky Audi. Zástupci značky Audi povedou dialog s mnoha zajímavými hosty, například s Oliverem Kahnem, předsedou představenstva klubu FC Bayern Mnichov, nebo Nico Rosbergem.

V rámci pódiových diskuzí se návštěvníci dozvědí zajímavé informace o strategii značky Audi, jejíž pozornost se zaměřuje na hodnoty a potřeby lidí. Přednášky na témata „interiér budoucnosti“ nebo „autonomní jízda“ vysvětlí, jakým způsobem budou automobilovou budoucnost utvářet ústřední témata, jakými jsou trvalá udržitelnost, digitalizace, design nebo sportovní výkony. Podrobně zde bude představena také studie Audi grandsphere concept.

Automatizovaná jízda: Předváděcí jízdy v parkovací budově Messe West O praktických přínosech automatizované jízdy se mohou návštěvníci autosalonu IAA Mobility 2021 přesvědčit v parkovací budově Messe West. Odborníci ze společnosti CARIAD, dceřiné firmy koncernu Volkswagen zaměřené na automobilový software, zde budou několikrát denně předvádět funkci automatizovaného bezobslužného parkování AVP (Automated Valet Parking).

AVP označuje autonomní jízdu bez řidiče v oblasti  nízkých rychlostí, manévrování a zaparkování vozidla v příslušně vybavené parkovací budově. Disponuje-li automobil nezbytným stupněm technologie automatizované jízdy a je-li v parkovací budově nainstalovaná příslušná infrastruktura, dokáže tato funkce zaparkovat vůz samočinně a bez řidiče.

Účast společnosti AUDI AG na IAA završuje doplňková výstava vozidel na mnichovském letišti – k vidění jsou
vozy Audi RS e-tron GT*, Audi e-tron S*, Audi e-tron S Sportback*, Audi Q4 e-tron* a Audi Q4 Sportback etron*.
I zde staví značka se čtyřmi kruhy do centra pozornosti elektromobilitu, a dokládá tak své ambice na vůdčí
postavení.

 

Skupina Audi, se značkami Audi, Ducati a Lamborghini, je jedním z nejúspěšnějších výrobců automobilů a motocyklů v prémiovém segmentu. Společnost působí globálně na více než 100 trzích a má 17 výrobních závodů v jedenácti zemích.

Mezi plně vlastněné dceřiné společnosti AUDI AG patří Audi Sport GmbH (Neckarsulm), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese, Itálie) a výrobce sportovních motocyklů Ducati Motor Holding S.p.A. (Boloňa, Itálie).
Skupina Audi dodala v roce 2020 zákazníkům 1,693 milionu automobilů značky Audi, 7430 sportovních vozů značky Lamborghini a 48 042 motocyklů značky Ducati. Prémiový výrobce dosáhl ve fiskálním roce 2020 celkových příjmů z prodeje 50,0 miliardy eur a provozního zisku 2,7 miliardy eur. V současnosti pracuje pro společnost na celém světě přibližně 87 000 zaměstnanců, z toho 60 000 v Německu.

Audi je s novými modely, inovativními nabídkami pro mobilitu a atraktivními službami poskytovatelem trvale udržitelné, individuální prémiové mobility. Dovozcem prémiových automobilů Audi na český trh je společnost Porsche Česká republika, součást skupiny podniků Porsche Holding Salzburg a největší importér automobilů do České republiky. Audi nabízí v České republice všechny své modely od 1. dubna 2015 s prodlouženou zárukou na 4 roky při nájezdu do 120 000 km v rámci standardní výbavy vozu.

Hodnoty spotřeby paliva, resp. elektrické energie výše uvedených modelů
Hodnoty spotřeby paliva, resp. elektrické energie, a emisí CO2 a třídy hospodárnosti se liší v závislosti na zvolené kombinaci kol a pneumatik a výbavě vozidla.

Audi Q4 e-tron
Kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 21,3 – 17,0 (WLTP); 18,2 – 15,8 (EU);
kombinované emise CO2 v g/km: 0

Audi Q4 e-tron Sportback
Kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 20,9–16,6 (WLTP); 17,9–15,6 (EU);
kombinované emise CO2 v g/km: 0

Audi e-tron S
Kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 28,4–26,2 (WLTP); 26,3–25,1 (EU);
kombinované emise CO2 v g/km: 0
Audi e-tron S Sportback
Kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 28,1–25,8 (WLTP); 26,0–24,6 (EU);
kombinované emise CO2 v g/km: 0

Audi e-tron 55 quattro
Kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 26,1–22,2 (WLTP); 24,3–22,0 (EU);
kombinované emise CO2 v g/km: 0

Audi RS e-tron GT
Kombinovaná spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 22,5–20,6 (WLTP); 20,2–19,3 (EU);
kombinované emise CO2 v g/km: 0

Audi RS 3 Sportback
Kombinovaná spotřeba paliva v l/100 km: 8,8–8,3;
kombinované emise CO2 v g/km: 201–190

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí byly naměřeny v souladu s legislativně stanovenou metodikou. Od 1. září 2017 dostávají některé nové vozy typové schválení již podle globálně harmonizované zkušební metodiky pro osobní automobily a lehká užitková vozidla (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), která umožňuje měření spotřeby paliva a emisí CO2 s realističtějšími výsledky. Od 1. září 2018 probíhá proces, v němž WLTP postupně nahradí dosavadní evropský jízdní cyklus EU.

Vzhledem k realističtějším podmínkám měření jsou hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2, zjištěné podle metodiky WLTP, v mnoha případech vyšší než hodnoty naměřené podle metodiky EU. Více informací o rozdílech mezi metodikami WLTP a EU naleznete na www.audi.de/wltp.

V současnosti stále platí povinnost zveřejňovat hodnoty podle metodiky EU. Pokud se jedná o nové vozy, které obdržely typové schválení podle WLTP, jsou hodnoty EU vypočteny z hodnot WLTP. Hodnoty WLTP lze dobrovolně zveřejňovat jako doplňkové informace až do doby, kdy bude jejich používání povinné. Je-li uváděn rozsah hodnot EU, nevztahují se tyto údaje na jednotlivé, individuální vozidlo a nejsou součástí nabídky. Slouží pouze k účelu porovnání různých typů vozidel.

Výbava na přání a příslušenství (díly karoserie, rozměry pneumatik, atd.) mohou změnit důležité parametry vozidla, jako je například hmotnost, valivý odpor nebo aerodynamika, a ovlivnit tak, společně s povětrnostními a provozními podmínkami a individuálním způsobem řízení, spotřebu paliva, resp. elektrické energie, emise CO2 a provozní vlastnosti vozidla.