Jezdci HKC se blýskli na motokárovém MS ve Švédsku.

Jezdci HKC Racing Teamu se blýskli na motokárovém mistrovství světa ve Švédsku
Republikový motokárový šampionát se chýlí ke konci a ten světový skončil v září ve Švédském Kristianstadu.Mostecký HKC Racing sem vyslal hned dva jezdce, kteří se ve svých kategoriích v obrovské konkurenci probojovali až do finále.
 
Lze to považovat za veliký úspěch, i když výsledkem nebylo podiové umístění. V porovnání s jezdci z celého světa dopadli závodníci mostecké stáje Matěj Kácovský a Matěj Preuss velice dobře.
 
Preuss se zúčastnil kategorie FIA Academy Trophy, pro kterou závodníci fasují shodnou techniku. V kvalifikační jízdě zajel třicátý pátý čas ze skoro stovky účastníků. V bodovaných jízdách si svou pozici udržel a to ho oprávnilo k účasti ve finálové jízdě. V ní se bil jako lev a pod šachovnicovou vlajkou nakonec projel na pětadvacáté pozici.
 
V této velice vyrovnané kategorii jde o hodně kvalitní umístění.
 
 
 
Kácovský jel ve třídě FIA International Super Cup KZ2 a v kvalifikaci vyjel čtyřicátou třetí pozici, opět mezi bezmála stovkou soupeřů. Bodované jízdy ukončil na třicátém šestém místě a také on získal šanci účastnit se finálového závodu. Probíjel se dopředu a dostal se na dvacáté sedmé místo, jenže v patnáctém kole ho zradila technika a musel odstoupit.
 
I tak jde o výkon, který stojí za záznam. Kromě dvou pilotů mosteckého týmu se švédského šampionátu účastnil jeden jezdec pražské stáje, ten se však do finálové jízdy ani neprobojoval.