Předávání Cen v Ostravě proběhlo s účastí Dakaráka Alberta Llovery.

Slavnostní předávání Cen Mosty 2020 s účastí Alberta Llovery

V úterý 21.9. 2021 se ve Velkém sále Domu kultury města Ostrava uskutečnil již 18. ročník Slavnostního předávání Cen Mosty 2020. Ceny MOSTY uděluje Národní rada osob se zdravotním postižením ČR v zájmu podpory aktivit přispívajících významným způsobem ke zlepšení postavení osob se zdravotním postižením a jejich participace, za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch těchto lidí.

 

Letos byla vůbec poprvé předávána Mimořádná cena, za přínos a vynikající spolupráci Ministerstvu dopravy. Mimořádnou cenu převzal ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček z rukou mimořádného hosta, profesionálního jezdce Alberta Llovery.

 

„Jsem rád, že jsme mohli tuto akci podpořit hmotně, a díky účasti našeho týmového kolegy a kamaráda Alberta Llovery také lidsky. Podařilo se nám tak vytvořit symbolický mezinárodní most a věřím, že pro mnohé se stal Albert inspirací,“ dodává Tomáš Vrátný, předseda představenstva společnosti Ostra Group, jednoho z partnerů udílení cen.

Albert Llovera absolvoval v roce 2016 jako první vozíčkář Rallye Dakar právě v týmu Tomáše Vrátného. V současné době se společně s ostravským týmem Fesh Fesh připravuje na nadcházející ročník této slavné rallye.

Vítězi dalších kategorií se staly: Moravskoslezský kraj jako oceněná instituce veřejné správy, Transkript online jako nestátní subjekt, Jiří Vencl jako osobnost hnutí osob se zdravotním postižením a držitelem zvláštní ceny se stal Josef Cerha in memoriam.

 

O skupině Ostra

Ostra Group systematicky vytváří síť spolupracujících společností, které působí zejména v oblasti dopravní techniky, nákladní dopravě, přepravy osob a zajištění služeb pro dopravce.

Společnost Ostra Group a.s. převzala v roce 2019 řízení skupiny společností spojených s ČSAD Ostrava. Navazuje na tradici spojenou se značkou ČSAD, jejíž historie sahá do roku 1949.

Skupina Ostra zaměstnává přes 800 pracovníků a obrat v roce 2020 činil 3,8 mld. Kč. Kromě podnikatelské činnosti významným způsobem podporuje školy, nemocnice, sportovní kluby a další neziskové subjekty v regionu.

 

 

Více na www.ostragroup.cz

 

 

A Tomáš Vrátný v akci ….: