Jan Černý stál chvíli na evropské bedně. Ale ale ale…

Pamatuji si začátky, kdy nám spoustu lidí říkalo, že CITIGO nikdy nebude dobré auto. Malé, krátké a ještě k tomu jediné na světě.

A hele! Chvíli jsme byli na bedně. Nebo takhle… Na trati jsme byli třetí. U zeleného stolu jsme se však propadli až na poslední místo. Ve finále jsem totiž dostal penalizaci za křížení trati.

Teda na začátku to mělo být za kontakt, pak za vytlačování, pak že jsem nenechal dostatečně místa no a když už nevěděli kudy a kam, tak vymysleli, že jsem po startu nejel rovně tak, jak se to přece má. Škoda, že pravidla neplatí pro všechny stejně, ale tak to někdy prostě chodí. Začali jsme jim šlapat na paty a už je problém…

Navíc předjet místního super talenta (což Kobe Pauwels bezpochyby je).

Je opravdu rychlý a šikovný, ale umět prohrát nebo připustit si vlastní pochybení je součástí hry, a tím se liší šampióni…

 

 

No, posuďte sami, měl jsem dostat penalizaci? Je to rallycross… Měl jsem ho pustit? Nebo rovnou zastavit a sundat ty dva, kteří bojovali o 1. místo? Nebo jsem sakra závodník a je to sakra kontaktní sport a souboje k tomu prostě patří? Nebo snad budeme jezdit rovně, dávat blinkr a jezdit jen potichu? To se chce? To někoho bude bavit?

Každopádně, díky celému týmu za obrovské usilí a tvrdou práci. Pan Pajr a Michal Lank jsou frajeři, které svět motorsportu potřebuje! Díky!

Ještě není konec! Příští týden RX Portugalsko!

Video ZDE !

Jan Černý