V Misanu skončí letošní sezóna ME tahačů.

ADAM LACKO: OBČAS JE MOŽNÉ VŠECHNO.

Závodem na okruhu v Misanu skončí letošní sezóna ME tahačů. Zatímco třetí titul Norberta Kisse je vzhledem k velkému náskoku víceméně realitou, na druhého Sashu Lenze ztrácí Adam Lacko pouhé tři body. Do Itálie proto pojede se stříbrnou strategií.

 

Adam Lacko: Občas je možné všechno

Její základ spočívá v tom, zajet každý závod co nejlépe. „Ještě to může být hodně zajímavé. Čistě teoreticky jsem ještě ve hře o titul a taky můžu skončit pátý, občas je možné všechno, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou to bude o mém souboji s mladým Lenzem o druhé místo.

 

 

 

Sasha už letos překonal sám sebe, bude zdravě nabuzený,“ říká Adam s tím, že právě dvojice Kiss – Lenz disponuje stejnými motory MAN, které učinily v minulých sezónách lehce skomírající značku takřka neporazitelnou.

„Jejich motory mají obrovský výkon, Norbert je absolutní jezdecká extratřída, zatímco Sasha se každým závodem učí. A tak ze hry o bednu vypadl překvapivě Jochen, který nějak nezvládl začátek a vzhledem k tomu, že se letos jede po odpadnutí Nürburgringu jenom šest závodů, stojí na prahu nejhoršího výsledku za posledních deset let.“

 

Naopak o v pořadí šestou účast na celkových stupních vítězů, může Adama připravit Antonio Albacete. „Při vší úctě a respektu, které k Antoniovi chovám, ostatně v sezóně 2019 mě porazil, si náskok dvaatřiceti bodů pohlídám. Kromě toho mám Misano rád, okruh mi vyhovuje.

Po Jaramě jsme měli čas sednout si nad nastavením, poslední dvě sobotní super pole nám totiž moc nevyšla. Ale, snad bude lépe,“ doufá Adam.

 

 

Petr Bošnakov