Český mladík Erik Cais nakonec poskočil až na páté místo v Rally2.

PODAŘENÁ PREMIÉRA ERIKA CAISE VE WRC2

Dvojice českých talentovaných jezdců disciplíny rally se o uplynulém víkendu vydala bojovat na tratě mistrovství světa v rally ve Španělsku. Slavná RallyRACC Catalunya – Costa Daurada se stala očekávanou premiérou v seriálu WRC pro Erika Caise s navigátorkou Jindřiškou Žákovou i Dominika Stříteského se spolujezdcem Jiřím Hovorkou.

Páteční etapa vyšla lépe Caisovi jedoucímu v rámci kategorie WRC2. Ten se držel na sedmém místě mezi všemi vozy Rally2, Stříteský jedoucí WRC3 byl jedenáctý. Rozdíly ovšem po prvních šesti rychlostních zkouškách byly velmi těsné, a tak i jedenáctý Dominik ztrácel na vedoucího Francouze Camilliho pouze lehce přes jednu minutu.

Erik Cais jede pro parádní výsledek

 

Tato Dominik Stříteský cíl neviděl

 

Sobotní ráno pro české barvy bohužel nebylo šťastné. Dominik Stříteský hned na prvním ranním testu havaroval a cesta jeho Škody Fabie Rally2 katalánskou soutěží tím skončila. Lépe se dařilo Caisovi, ten doslova zazářil při jedenáctém testu, kde porazil zvučná jména v čele Gryazinem, Østbergem či Suninenem a stal se vítězem této rychlostní zkoušky v rámci kategorie WRC2.

Sedmá příčka po sobotní etapě dávala Caisovi naděje na dobrý výsledek. V šestnácté rychlostní zkoušce přeskočil Poláka Kajetanowicze a když v závěrečné „erzetě“ havaroval Bulacia Wilkinson, poskočil český jezdec na páté místo mezi všemi vozy Rally2. Celkově obsadil třinácté místo absolutně a třetí v rámci WRC2.

 

 

 

 

 

AČR