Foto-story : Quck-Gabi v Hockenheimu: Kdyby ta mašina frčela, jak má…

Quck-Gabi Jílková v Hockenheimu:

Česká závodnice Gábina Jílková je jistě jednou z hlavních atrakcí německého šampionátu ADAC-GT4. Před dlouhou letní přestávkou předváděla za volantem svého Zakspeed-Mercedesu-AMG kousky, jako žádná jiná žena na okruzích této sezony.

Dobře, předminulý závod na Sachsenringu blondýnce příliš nevyšel, v Hockenheimu ovšem měla Jílková zase svou známou dravou formu.

Nedělní závod zahájila takovým tempem, že by po hodině jízdy musela skončit hodně daleko vepředu – než její stroj začal ztrácet na rychlosti, což je na dlouhých rovinkách této dráhy rozhodující. A tak se z pohárů radovali jiní, jak pozoroval Roman Klemm

 

Tahle ošklivá “krabice s deklem” jménem KTM X-Bow skutečně vyhrála sobotní závod.

 

Leo Pichler a Leonem Wassertheurer se ale radovali především díky tomu, že parkovali v boxech právě, když ostatní na trati zbrzdil Safety Car.

 

Nico Verdonck a Antoine Potty hostovali v ADAC GT4 na rychlé (ale také nepříliš pohledné) Toyotě Supra.

 

V sobotu měli Verdonck/Potty závod jasně v hrsti, obdrželi ale penalizaci za předčasné opuštění boxů. Je neuvěřitelné a nepříliš profesionelní, že i v neděli zahodili další špičkový výsledek stejným přestupkem…

 

GT4 je ale v zásadě (pokud tedy vyjmeme KTM a Toyotu) přehlídkou krásných kreací na čtyřech kolech. Viz  Zakspeed-Mercedes Gábiny Jílkové a Roberta Hauba,

 

..…nebo Doerr-McLaren Martina-Dyie a Joense.

 

Před závodem v sobotu měla Gábina Jílková ještě dobrou náladu.

 

Quick Gabi čeká na výměnu. Má teď lakovanou přilbu – ovšem také jen v moderním „designu bez nápadu“.

 

Porsche 718 Paula Königa a Joela Sturma byl jasně nejrychlejší v neděli.

 

Sehnali finance a vrátili se po roční odmlce do GT4: dvojčata Alesia a Jacqueline Kreutzpointnerovi zametaly na Driverse-BMW pole.

 

Mimo Jilkové tu startuje i dalši blondýnka: Němka Victoria Froß ale zdaleka nejezdí s Češkou ve stejné vykonnostní třídě.

 

V Bulharsku mají kupodivu také schopné závodníky: Stefan Bostandjiev a Pavel Lefterov překvapili v sobotu třetím místem.

 

Za volant závodního vozu se v Hockenheimu vrátil Fabian Vettel, bratr Sebastiana.

 

K poslednímu podniku sezony na Nürburgringu pojedou Michael Schrey a Gabriele Piana (Hofor-BMW) s náskokem 21 bodů na…..

 

 

..…Jana Marschalkovského a Thea Noueta (Zakspeed-Mercedes)

 

 

 

Text a foto: Roman Klemm, Motor MAX