Jubilejní Rallye Revival : již v pátek pod siluetou Pražského hradu.

Závodní super speciály v pátek pod siluetou Pražského hradu

Start 29.10. od 15:15 až 18:00 na Náměstí Jana Palacha Praha 1

Vstup ZDARMA

  1. RALLYE PRAHA REVIVAL, 29.-30.10. 2021

ŠKODA 130 RS, PORSCHE 911,924,944, BMW 2002, DATSUN 240Z,TOYOTA Celica GT,AUDI Quattro, LANCIA Beta, MERCEDES 280CE,MAZDA RX 7,FORD Sierra, OPEL Kadet GT E,RENAULT 5 Alpine, ALFA ROMEO, PEUGEOT 205 GTI, VW Scirocco, Golf, FIAT 128,HONDA CRX a další legendy na kolech, včetně smečky šesti závodních Trabantů.

Jubilejní 10. ročník sportovně-společenské akce Rallye Praha Revival se uskuteční o posledním říjnovém víkendu. Do Prahy se sjedou osobnosti motoristického sportu a příznivci historických závodních a sportovních automobilů z celé Evropy. Mezi přihlášenými jsou posádky z Velké Británie, Portugalska, Francie, Belgie, Norska, Německa, Rakouska, Itálie, Polska, Litvy, Ruska a Slovenska. Celkem se na trasu mezi Prahou a Libercem chystá na 160 posádek !

Vedle legend našeho motosportu v čele s Milanem Zapadlem, Jiřím Moskalem, Pavlem Šofrem jsou ve startovní listině i stálý revivalista a stále aktivní soutěžák Marcel Tuček, nebo čtvrtí v průběžné klasifikaci Mistrovství Evropy rally historiků Vojtěch Štajf s Vladimírem Zelinkou. I zahraniční účast je velmi kvalitní a pestrá. Nejvíc fanoušků má u nás stále norský závodník John Haugland díky svým úspěchům se soutěžními škodovkami.

Tradičně silnou sestavu přivážejí polští přátelé v čele s Andrzejem Jaroszewiczem, z Francie bude poprvé startovat rallyový exmistr Jean-Louis Clarr, z Belgie přední účastník světových regularity rally Jean Francois Devillers  s Ericem Chapou organizátorem prestižních motoristických podniků pro historiky v Belgii. Se startovním číslem jedna sjede ze startovní rampy československý reprezentant a multišampion Jozef Studenič.

Pro příznivce historie motoristického sportu bude nejlepší příležitostí vidět účastníky X.RPR samozřejmě slavnostní start z Palachova náměstí, kam budou najíždět od půl čtvrté a v 16 hodin odsud odstartuje první vůz.

 

Ze Show Sections lze doporučit hipodrom ve Velké Chuchli v pátek od tří hodin. V sobotu pak areál ve Vesci, který se pojede třikrát, takže s přestávkami zde bude podívaná po celý den. Dvakrát revival navštíví Adventure Land v Bělé pod Bezdězem. V neděli po absolvování závodu do vrchu v Liberci cestou do cíle v Radotíně se ještě posádky vyřádí na komunikacích bývalého vojenského prostoru v Milovicích od tři čtvrtě na dvanáct.

 

mapka RZ v Milovicích

 

mapka RZ v Bělé pod Bezdězem

V cíli v Radotíně by měla první šťastná posádka odevzdat jízdní výkaz krátce před půl druhou hodinou odpoledne. Po dojezdu všech účastníků a spočítání všech bodů pak budou v Kart centru předány poháry nejlepším posádkám ve všech vypsaných třídách.

Bližší informace, seznam přihlášených, časový harmonogram a další zajímavosti o akci lze najít ZDE.

 

startovka 2021 Revival Praha

 ÚAMK