Stáj Carpek Service a Tomáše Pekaře čeká návrat na Monzu.

Již zítra nás čekají v Monze ?? první jízdy víkendu.

Pekař se po dvanácti letech vrací do Monzy. V „chrámu rychlosti“ bude hájit stříbro
Mělnickou stáj Carpek Service čeká o víkendu poslední letošní vystoupení. Na programu je podnik Clio Cupu Europe v Monze. Půjde o poslední letošní závodní víkend vypsaný pro skupinu C, v níž má majitel týmu Tomáš Pekař velmi blízko k celkovému druhému místu. Kromě něj bude hájit barvy Carpek Service i Henrik Seibel.

Tomáš Pekař se o víkendu letos naposledy ukáže na závodní dráze. Stane se tak na okruhu v Monze. V dějišti Velké ceny Itálie F1 se totiž uskuteční poslední letošní podnik Clio Cupu Europe, který bude vypsán pro skupinu C, jejíž součástí Tomáš je. Český jezdec se v „chrámu rychlosti“, jak se italské trati přezdívá, představí podruhé v životě. Jeho první start na tomto okruhu je už ale dvanáct let starý. Svou premiéru si zde totiž odbyl již v roce 2009 při závodech seriálu DMV Tourenwagen Challenge, do kterých tehdy nastoupil s vozem Peugeot 306 Maxi.

Stříbro je na dosah

Při svých předchozích osmi letošních startech si Tomáš připsal v rámci skupiny C na konto šest pódiových umístění a z toho dvakrát zvítězil. Před posledním podnikem má velmi blízko k zisku celkového druhého místa. K dispozici totiž bude už jen sto bodů a vzhledem k tomu, že před třetím Jerzym Spinkiewiczem má k dobru 59 bodů a před čtvrtým Andreasem Stuckim dokonce 92 bodů, vypadá jeho situace slibně.

 

U Tomáše stále žije i šance na celkové vítězství. Lídr průběžného pořadí Marc Guillot už ale vede o 81 bodů. V celkovém pořadí Clio Cupu Europe patří Pekařovi jedenácté místo.

Seibelův další start
Stáj Carpek Service ale nebude v Monze reprezentovat pouze její majitel Tomáš Pekař. Stejně jako před měsícem na Red Bull Ringu totiž pojede pod hlavičkou týmu také šestnáctiletý německý jezdec Henrik Seibel.

A i Seibel má o co hrát. V hodnocení Challengers skupiny C je totiž na druhém místě. Před svými nejbližšími pronásledovateli, kterými jsou Paul Cocaign a Mariano Alonso, ale vede pouze o dva body. Matematickou šanci na druhé místo navíc mají i pátý Alessio Alcidi (-8 bodů), šestý Daniele Pasquali (-29 bodů) nebo i Nikola Miljković. Co se zbylých hodnocení týče, v celkové klasifikaci skupiny C je Seibel desátý, v absolutním hodnocení Challengers patnáctý a v celkovém pořadí Clio Cupu Europe čtyřicátý pátý.

„Monza vypadá jako zábavný okruh. Řekl bych, že klíčem k úspěchu bude dobrá rychlost na rovinkách. Také bude třeba být dobrý na brzdách. Pokud by se mi podařilo dostat mezi první patnáctku, byl bych velice spokojen,“ říká šestnáctiletý mladík, který si na Monze zazávodí vůbec poprvé v kariéře.

 

Na Pekaře ani na Seibela nečeká v Itálii snadný úkol. Podle předběžné startovní listiny by se totiž mělo na roštu objevit hned 49 vozů. Program víkendu startuje v pátek prvním volným tréninkem (8:30), druhým volným tréninkem (12:10) a první kvalifikací (17:50). V sobotu se odjede druhá kvalifikace (9:55) s prvním závodem (15:20). V neděli uzavře víkend druhý závod (9:10).

V celkovém pořadí Clio Cupu Europe a ani v klasifikaci skupiny C se jezdcům nebudou započítávat všechny výsledky, které během sezony získali. Zatímco ve skupině C dojde u každého jezdce ke smazání nejhoršího výsledku, v absolutním hodnocení se započítá pouze dvacet nejlepších výsledků z celkových dvaceti osmi závodů.

 

Carpek Racing