Po úspěšné okruhové sezóně týmu Buggyra se hlásí o slovo Dakar.

BUGGYRA PŘEPNULA DO DAKARSKÉHO MÓDU

Po úspěšné okruhové sezóně týmu Buggyra Racing se tradičně hlásí o slovo Rally Dakar. Na pořadu týdnů je doposud nevídané testování zakončené ostrým závodem. Aktuálně působí v Dubaji tým mechaniků posílený o Davida Vršeckého.

V první polovině listopadu pak dorazí kompletní jezdecká sestava.

 

Buggyra přepnula do dakarského módu
Do příletu jezdců čeká na mechaniky tvrdá práce. „Musíme připravit auta, máme hodně nových komponentů, víme přesně, co od každého z nich vyžadujeme. Nicméně, kromě varianty A jsme připraveni také na varianty B plus C, možná i Z“ vysvětluje se smíchem David Vršecký s tím, že jezdeckou sestavu budou tvořit vedle jezdce, jehož jméno zůstává utajeno, Josef Macháček, Ignacio Casale, Téo Calvet plus Aliyyah a Yasmeen Kolocovy.

Téo se nominoval, protože to chce zkusit v písku, dobré vůli a dobrovolnosti se meze nekladou.“

 

Podle majitele týmu Martina Koloce dává dlouhé testování zakončené účastí v Hail International Rally, která je součástí FIA World Cup For Cross Country Rallies a odstartuje 6. prosince, odpověď na otázky související s dosavadním pouštním klidem globálního týmu.

„V poušti jsme testovali do začátku okruhové sezóny, navíc Ignacio má duny za barákem. Jsem rád, že fanoušky zajímají naše aktivity, nicméně letos nám závody v Evropě a severní Africe nedávaly smysl, zvolili jsme jiný koncept přípravy, který vychází z existence našich základen v Saúdské Arábii a v SAE,“ potvrdil šéf týmu, zatímco podle Davida Vršeckého Hail International Rally ukáže, stav techniky.

„Nemělo by nás nic překvapit, nicméně i na překvapení budeme schopnosti reagovat.“

 

 

Zatímco jezdecká sestava je předpokládaná, leč nikoli zcela jistá, jistotou je naopak neúčast sester Kolocových na blížícím se Dakaru. „Holky by rády jely, ale uplatnil jsem právo veta. Mají toho za celou sezónu nad hlavu a vzhledem k jejich účasti na Rally Dakar 2023, by si měly užít, nejspíše na dlouho, posledních zimních prázdnin,“ říká Martin Koloc.

 

 

 

 

 

Petr Bošnakov

Buggyra