Filip Salač v portugalském Algarve jedenáctý, ale i desátý.

FILIP SALAČ ZÍSKAL BODY ZA DESÁTÉ MÍSTO

V neděli 7. listopadu vyvrcholil letošní sedmnáctý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky.

Ten do závodu startoval ze třetí řady a cílem nakonec projel jako jedenáctý, ale po úpravě výsledků bere body za desáté místo.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa čtrnácté místo Důvodem bylo zkoušení tvrdé varianty pneumatiky, která se sice nejevila jako optimální, ale tým ji nakonec pro závod zvolil. „Ve warm-upu jsme zkoušeli tvrdou gumu a nefungovalo to podle našich představ, ale jet s měkkou závod by byla blbost,“ popsal dopolední část neděle Salač.

V závodě se českému zástupci podařil start, ale drobné problémy se spojkou v úvodu ho stály několik pozic. Poté chytil dobré tempo společně se Španělem Guevarou, ale po chybě na brzdách v jedné zatáčce ztratil a první skupinu se mu již nepodařil dohnat. Cílem nakonec projel jako desátý.

 

V závodě jsem měl dobrý start, ale bohužel jsem měl na startu motorku hodně vytočenou a trochu jsem spálil spojku, která pak hodně změkla. Než se mi podařilo ji kolečkem naštelovat, aby byla tvrdší, jsem nemohl pořádně podřazovat, protože to nešlo úplně domačkávat a nechtěli mi tam padat kvality. Pak jsem se dostal do tempa i gumy se pak zahřály a sjížděli jsme pak s Guevarou.

Bohužel jsem pak udělal chybu na brzdách, kde jsem málem spadl, zavřel se mi předek a vyjel jsem z trati. Ztratil jsem kontakt s Guevarou, který jel před mnou a bohužel se mi nepodařilo dojet první skupinu. I tak myslím, že to byl pro nás pozitivní víkend. Race Pace byl vyjma prvních pěti a závěrečných dvou kol stejný, jako měla první skupina.

Výsledek není takový, za jakým jsem mířil po pátku a sobotě, ale co se dá dělat. Mám ještě jednu šanci ve Valencii, tam se moc těším. V roce 2019 se mi tam podařilo zajet páté místo na KTM, ta trať mě baví a je technická, takže bych měl mít výhodu se svou váhou. Děkuji všem za podporu,“ okomentoval sedmnáctý závod sezóny Filip Salač.

 

 

 

Kolotoč MotoGP teď čeká přesun do Valencie. Zde se jezdci utkají o poslední světové body v letošní sezóně. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme v neděli 14. listopadu.

ACCR Czech Talent Team Autoklubu České republiky