DS po čtvrté partnerem Festivalu francouzského filmu.

ZNAČKA DS PARTNEREM FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU 2021

Značka DS se stala už po čtvrté partnerem Festivalu francouzského filmu v ČR. Letošní už 24. ročník proběhne ve dnech 18. až 24. listopadu v Praze, Brně, Ostravě, Hradci Králové a v Českých Budějovicích.

Festival francouzského filmu je filmová přehlídka, která představuje co nejširšímu českému obecenstvu francouzskou produkci. Projekce se budou v Praze odehrávat v sálech kin Lucerna, Světozor, Kino 35 (Francouzský institut v Praze) a Edison Filmhub. V Brně se zájemci mohou vydat do univerzitního kina Skala.

 

Pro slavnostní zahájení Festivalu byla vybrána Lucerna a předpremiéra filmu Hlas lásky. Hudební snímek inspirovaný životními osudy kanadské zpěvačky Céline Dion zahájí festival ve všech festivalových městech.

Kultovní film Jean-Luca Godarda Bláznivý Petříček s Jean-Paulem Belmondem zahájí festival již odpoledne v kině Světozor a večerní projekce bude patřit předpremiéře snímku Jacquese Audiarda Paříž 13. obvod.

Edison Filmhub uvede jako první film Milenci režisérky Nicole Garcia a následně připomene poslední film Costy Gavrase Dospělí v místnosti.

Francouzský institut v Praze připravil zahájení festivalu pro veřejnost v Kině 35 projekcí filmu Hlas lásky herečky a režisérky Valérie Lemercier.

Hlas lásky: Hudební snímek inspirovaný životními osudy kanadské zpěvačky Céline Dion Hlas lásky. Hlavní roli zpěvačky Aline ztvárnila oblíbená francouzská herečka Valérie Lemercier, která je autorkou scénáře i režisérkou tohoto snímku. Film měl svou premiéru na letošním festivalu v Cannes.

Nejnovější film významného francouzského režiséra Jacquese Audiarda Paříž, 13. obvod, je sondou do života dnešních třicátníků, kterou doprovází dynamická hudba francouzského vizionáře elektronické hudby Roneho. Černobílý snímek nositele několika Césarů soutěžil o letošní Zlatou palmu v Cannes.

Mezi předpremiérami zazáří také francouzsko-český animovaný film Přes hranici režisérky Florence Miailhe. Celovečerní snímek vytvořený netradiční technikou animované malby na skle získal Zvláštní uznání poroty na letošním festivalu animovaného filmu v Annecy a vypráví nevšední příběh o cestě za svobodou a nadějí.

 

Festival v Praze vzdá také poctu legendárnímu francouzskému herci Jean-Paulu Belmondovi, kterému francouzští diváci přezdívali Bébel. Belmondo se stal v 60. a 70. letech jednou z největších hvězd v zemi, byl zásadní postavou francouzské filmové tvorby a zanechal v evropské kinematografii nesmazatelnou stopu. V rámci pocty bude uveden jeden z jeho nejznámějších filmů Muž z Ria, příběh muže pronásledujícího přes celý svět únosce své snoubenky.

Obdivovatelé francouzské nové vlny se mohu vydat na snímek Bláznivý Petříček významného režiséra francouzské nové vlny Jean-Luca Godarda. Posledním snímkem z této sekce je Opice v zimě, jediný film, v němž společně účinkují Jean Gabin a Jean-Paul Belmondo.

 

Festival francouzského filmu uvede 49 filmů během 151 projekcí.

Všechny filmy jsou uváděny v původním znění s českými titulky nebo s českým dabingem.

 

Kompletní program festivalu: www.festivalff.cz

DS ztvárňuje roli oficiálního dopravce a sponzora této kulturní události.

 

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France

a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official