Jednání FIM Track Racing Commission se konalo v Praze.

JEDNÁNÍ FIM CCP V PRAZE

Klubový dům Autoklubu České republiky v Praze hostil od pátku na konci prvního listopadového týdne jednání FIM Track Racing Commission (CCP), v čele s jejím nejvyšším představitelem Armandem Castagnou.

Přes všechny problémy současné doby způsobené celosvětovou koronavirovou pandemií se u nás podařilo uskutečnit jednání tohoto nejvyššího orgánu disciplín ploché dráhy Mezinárodní motocyklové federace.

Zástupci z deseti zemí vyhodnotili právě skončené období a diskutovali nad změnami, které plochou dráhu čekají v dalším období. Do disciplíny přichází nový partner a samozřejmě významný vliv bude mít i další vývoj covidové situace. To vše se samozřejmě hodnotilo za přítomnosti člena Představenstva FIM a prezidenta Autoklubu ČR Jana Šťovíčka.

Na jednání se dále podíleli naši zástupci v této komisi Petr Moravec a Pavel Ondrašík. Jedním z hostů pak byl na pozvání Itala Castagni předseda pardubického klubu Evžen Erban.

Šéf světové ploché dráhy mimo jiné ve svém hodnocení poděkoval českým pořadatelům, kteří patří k mezinárodní špičce, v této těžké době odvedli skvělou práci a byli významným podporovatelem této disciplíny. Vždyť jenom v letošním roce pořadatelé z Prahy a Pardubic uspořádali pět závodů mistrovství světa.

 

 

V současné době se připravuje nový kalendář závodů a Česká republika v něm bude opět zastoupena. Některé závody, jako SGP na Markétě v Praze, už byly potvrzeny, další termíny budou zveřejněny v nejbližších dnech. Jednalo se také o úpravách pravidel, evropských ligových soutěžích a o dalších technických záležitostech.

„Jsme rádi, že jsme mohli hostit zasedání nejvyššího orgánu ploché dráhy Mezinárodní motocyklové federace. Že se vůbec jednání i za dodržení složitých podmínek podařilo uskutečnit, je skvělá zpráva.

Však to také všichni účastníci ocenili a bylo opravdu příjemné slyšet tolik pozitivních slov na adresu Autoklubu České republiky a jeho členů,“ zhodnotil Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

 

 

AČR