Tým Buggyra a jeho junioři testují speciály NASCAR.

TÝM BUGGYRA ABSOLVUJE TESTOVÁNÍ NASCAR WHELEN EURO SERIES

Stane se tak na týmu doposud neznámém okruhu Circuit De Fontenay – Le – Comte, když Yasmeen Koloc, kterou přibrzdily v rozletu zdravotní obtíže se zády, nahradí Téo Calvet.

Jak napovídá titulek, vedle tahačů a rallye Dakar bude Buggyra z pozice globálního hráče na motoristické scéně v příští sezóně závodit také v prestižní NASCAR Whelen Euro Series. „Je to boj, ve čtvrtek odlétáme do Dubaje, právě jsme dořešili něco s Davidem, za chvíli začínáme testovat,“ potvrdil šéf týmu Martin Koloc.

„V okamžiku, kdy se naskytla možnost další aktivity, jsme se rozhodli do toho jít. Evropský Nascar, rovná se prestižní sérii s napojením přímo na americkou sérii, která může sloužit jako vzor toho, kterak propojit show s byznysem.“

 

 

Vzhledem k rychlosti rozhodnutí bude nový tým testovat s barevně neutrálním vozem neznámé značky. „Nebyl čas ztrácet čas. Oslovili jsme partnery, odezva byla kladná, tak jsme do toho šli. Co se auta týče, kouzlo závodů spočívá v tom, že všichni disponují navlas stejnou technikou, mění se pouze předek auta, máme na výběr mezi Chevroletem, Fordem a Toyotou,“ vysvětluje Martin s tím, že testování bude především o seznámení s atmosférou.

„Jedná se oficiální testování, přijedeme v pozici týmu, který letos vygeneroval vítěze Rally Dakar v kategorii lehkých prototypů, nejmladšího truckového šampióna Francie a třetího jezdce evropského mistrovství tahačů. Tady jsme ale na začátku, takže pokora a ještě jednou pokora.“

 

„Těším se na každé auto, věřím, že to bude hodně zajímavé,“ říká v souvislosti s testováním Aliyyah Koloc, která se s nascarovým speciálem svezla před časem na okruhu v chorvatském Grobniku, zatímco náhradník Téo je v této disciplíně absolutním nováčkem.

„Volal jsem Davidovi, který mi vysvětlil, že se jedná o návrat do starých dobrých časů motoristického sportu. Takže jsem zvědav,“ konstatuje Téo.

 

 

Petr Bošnakov

Buggyra