Jan Černý s Petrem Černohorským v Krumlově na bedně.

Pódiovým umístěním v Krumlově zakončil sezónu Jan Černý s Petrem Černohorským

Posledním podnikem skončilo v Českém Krumlově Mistrovství České republiky v rally. Velice povedený závěr sezóny zažil jezdec týmu Louda Auto Škoda Racing – Jan Černý, společně se svým dlouholetým parťákem Petrem Černohorským.

Dlouho bojovali o třetí místo v celkovém pořadí, dojeli na třetím místě, ale nakonec skončili čtvrtí. Jan Černý navíc potvrdil, že má v plánu startovat i v dalším ročníku.

 

„Gratulujeme Janu Černému a celému Louda Auto Škoda Racing týmu k úspěšné sezóně, bylo to napínavé do poslední chvíle,“ uvedl Martin Feller, obchodní ředitel Louda Auto.

 

 

Dvojice Jan Černý – Petr Černohorský vstupovala do závodu na třetí pozici v celkovém šampionátu a bylo jasné, že souboj s Václavem Pechem a Dominikem Stříteským bude v Krumlově hodně vypjatý. Rozhodnout totiž muselo právě umístění na rychlostních zkouškách v okolí Českokrumlovského zámku.

Velkou novinkou bylo pro závodníky zejména datum konání závodu. “Letos je to úplně něco jiného, na trati je spoustu listí, hodně bordelu a je to vlastně úplně jiný Krumlov. Dnes ráno bylo kolem nuly, na což tady zvyklí určitě nejsme. Bude to hodně náročný na volbu pneumatik, na jízdu, na koncentraci a hlavně na to neudělat chybu. Musím říct, že to vypadá trochu jako jiný závod.” hodnotil tratě Jan Černý před startem soutěže.

 

V průběhu prvního dne se Jan Černý s Petrem Černohorským jako jediní dokázali držet letícího Jana Kopeckého s Václavem Pechem a zbytku startovního pole ujeli o více než jednu minutu. “Rychlostní zkouška Sv. Jan se mi snad ještě nikdy nepovedla, ta vložka mi prostě nejde a to ani za dne ani za tmy. Rožmberk byl daleko lepší, jen jsem nedokázal maximálně využít auto, které fungovalo naprosto skvěle.

I přesto jsme tam byli jen kousek za Honzou Kopeckým. Jsem spokojený, ale uvidíme co zítra, bude to masakr!,” hodnotil výkon v prvním dni s úsměvem na tváři třicetiletý příbramský závodník Louda Auto Škoda Racing Teamu.

 

 

Nedělní program obsahoval průjezdy rychlostními zkouškami Kohout a Malonty. Vedoucí dvojice se dokázala odpoutat také od Jana Černého, který si však dojel pro jisté třetí místo i přestože do poslední sekce, která se již jela na suchém povrchu, nastoupil na mokré sadě pneumatik.

“Ještě jednou musím zmínit  jak moc mám rád Krumlovskou Rally, ty rychlostní zkoušky jsou tady prostě něco. Vždycky si říkám po nějakém závodě, jak to bylo dobré a těžké, ale přijedeme sem a to je prostě nejvíc. Je to náročné, rychlé, technické, jsou tam katy, skoky, bahna, listí – no prostě bomba.

Bohužel na poslední sekci nám nezbyly žádné měkké slicky, v rozpočtu na ně také nezbylo a tak jsme se rozhodli dojet soutěž na mokré sadě. Podruhé už bych to neudělal. Dojeli jsme do cíle a já místo abych se radoval ze třetího místa, tak jsem byl naštvaný, že jsem se na mých milovaných Malontech nesvezl.” řekl v cíli třetí Jan Černý.

“Kluci v týmu už začali spekulovat, jestli se nám Honza v autě nefláká, ale já jsem jim stále opakoval, že ne. Teď se to potvrdilo. Nasazení jsme měli stejné jako celý rok, ale najednou jsme cítili auto, přesně jsme věděli, kdy jedeme na hranici gripu.

Ať už kluci udělali s autem cokoli, doufám, že v tomto tempu naskočíme příští rok a budeme bojovat o co nejlepší výsledky.” hodnotil Krumlovský závod spolujezdec Petr Černohorský.