700 milionů euro do infrastruktury pro elektromobily.

Strategie 2.0: IONITY akceleruje výstavbu rychlonabíjecích stanic pro elektromobily

Společnost Porsche spolu s dalšími akcionáři do roku 2025 investují 700 milionů euro do infrastruktury pro elektromobily.

 

Již dnes je IONITY největší evropskou sítí rychlonabíječek pro většinu elektromobilů. Joint venture několika společností nyní navyšuje své plány a chystá další expanzi. Očekává se, že do roku 2025 vzroste počet vysokovýkonných nabíjecích míst IONITY ze současných 400 na více než 1 000. Výsledkem tak bude přibližně 7 000 nabíjecích stanovišť, což je čtyřikrát víc než současných 1 500.

Síť IONITY využívá evropský standard nabíjení CCS (Combined Charging System). Použitá 800voltová technologie hyperchargerů znamená, že Porsche Taycan může čerpat plný potenciál nabíjecího výkonu až 270 kW, což významně zkracuje nabíjecí čas. Díky aplikaci zvýhodněných tarifů Porsche Chraging Service mohou uživatelé elektromobilů Porsche Taycan využívat standardizovaných a výhodnějších cen na rychlonabíječkách IONITY – aktuálně stojí kilowatthodina 0,33 eur, tedy nějakých 8,50 Kč.

 

„V současné době zažíváme obecný růst elektromobility a s tím spojenou potřebu komfortu při cestování. U značky Porsche očekáváme, že do roku 2025 budeme globálně prodávat 50 procent aut částečně nebo plně elektrifikovaných, přičemž na konci desetiletí by podíl měl činit až 80 %. Investicemi do vysoce výkonné sítě nabíjecích stanic vysíláme důležitý signál.

To podtrhuje náš závazek vůči IONITY. Posouváme tak náš společný podnik několika firem kupředu ruku v ruce se strategií 2.0,“ říká Oliver Blume, předseda představenstva společnosti Porsche AG.

 

Mezi zúčastněné strany projektu IONITY patří BMW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors a Kia, Volkswagen Group s Audi a Porsche a brzy také investiční společnost Blackrock1.

 

Strategie IONITY 2.0: širší síť nabízející mnohem větší pohodlí

Nabíjecí místa IONITY budou stavěna nejen na evropských dálnicích, ale také v blízkosti velkých měst a podél frekventovaných hlavních silnic. Tyto nové nabíjecí lokality budou vybaveny šesti až dvanácti rychlonabíječkami. Kromě toho se v rámci plánovaného růstu budou modernizovat stávající nabíjecí místa, přičemž dojde i k navýšení jejich kapacit.

 

V rámci špičkového konceptu „Oasis“ si společenství IONITY dalo za cíl zásadním způsobem vylepšit komfort a služby. Proto plánuje získat větší počet pozemků pro zřízení nabíjecích parků s vlastními stravovacími službami a propojenými obchody.

 

Porsche Charging Service s téměř 200 000 nabíjecími místy

Program Porsche Charging Service poskytuje uživatelům elektromobilů přístup k nabíjecím místům po celém světě – ať už od jiných poskytovatelů nebo patřících do sítě IONITY. V současnosti je v Evropě k dispozici téměř 200 000 nabíjecích míst ve 20 zemích, mezi nimiž funguje přibližně 6 500 stanic s nabíjecím výkonem přes 50 kW (DC).

Centrální fakturace probíhají prostřednictvím systémů Porsche. Kromě společného podniku IONITY plánuje automobilka Porsche zřídit vlastní rychlonabíjecí stance podél nejdůležitějších evropských silničních tahů.

 

Se službou Porsche Destination Charging mohou řidiči plug-in hybridů a elektromobilů Porsche nabíjet svá vozidla na nejoblíbenějších místech zdarma. Program nyní poskytuje přes 2 700 nabíjecích míst (se střídavým proudem) ve více než 70 zemích včetně vybraných hotelů, restaurací, letišť, nákupních center, sportovních klubů či přístavů. Další rozšiřování sítě je v plném proudu.

 

1) Investice do společného podniku podléhá schválení příslušnými orgány.

Další informace, video a foto najdete na Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com

 

Taycan

NEFZ: Spotřeba elektrické energie 28,7 – 26,2 kWh/100 km; emise CO2: 0 g/km (kombinace)

WLTP: Spotřeba elektrické energie 26,6 – 20,4 kWh/100 km; emise CO2: 0 g/km (kombinace)

Dojezd na elektřinu 335 – 484 km (kombinace); dojezd na elektřinu 382 – 524 km (město)

 

Taycan Cross Turismo

NEFZ: Spotřeba elektrické energie 29,4 – 28,1 kWh/100 km; emise CO2: 0 g/km (kombinace)

WLTP: Spotřeba elektrické energie 26,4 – 22,4 kWh/100 km; emise CO2: 0 g/km (kombinace)

Dojezd na elektřinu 388 – 456 km (kombinace); dojezd na elektřinu 438 – 541 km (město)

 

Údaje o spotřebě a emisích zjištěny v souladu s postupem měření požadovaným zákonem. Protože všechny nové vozy nabízené Porsche jsou typově schváleny v souladu s WLTP, jsou hodnoty NEDC odvozeny od hodnot WLTP.

 

Další informace o oficiální spotřebě paliva a oficiálních, specifických emisích CO2 nových osobních automobilů jsou k dispozici v publikaci s názvem „Pokyny ke spotřebě paliva, emisím CO2 a spotřebě energie u nových osobních automobilů“, která je zdarma k dispozici na všech prodejních místech.

web: https://porsche-interauto.cz/

 

 

O společnosti Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o.

Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. je 100% dceřinou společností rakouské firmy Porsche Inter Auto se sídlem v Salzburgu, jejímž vlastníkem je společnost Porsche Holding Salzburg. Rakouská společnost Porsche Inter Auto se řadí k nejúspěšnějším a nejvýznamnějším podnikatelským subjektům v oblasti prodeje a servisu automobilů v Evropě.

Společnost Porsche Inter Auto CZ je největším prodejcem vozů Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda a importérem a prodejcem značky Porsche v České republice. Je rovněž servisním a prodejním zastoupením Bentley a Lamborghini pro český trh. Disponuje největším skladem nových vozů a náhradních dílů. Ročně se v Porsche Inter Auto CZ prodá více než 22 tisíc nových a ojetých automobilů. Zároveň poskytuje Porsche Inter Auto CZ přes 500 tisíc servisních hodin ročně.

Společnost Porsche Inter Auto CZ zaměstnává v České republice v současné době přes 900 zaměstnanců v jedenácti pobočkách – v Praze, Plzni, Brně, Olomouci, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Ostravě a Opavě. Všechny autosalony mají k dispozici nejnovější technologie a nejmodernější know-how mezinárodní společnosti. Zaměstnanci pravidelně procházejí systémem odborných školení. Všechny provozovny jsou certifikovány dle ISO 9001:2000.

Sítě provozoven firmy Porsche Inter Auto naleznete nejen v České republice, ale také v Rakousku, Chorvatsku, Maďarsku, Německu, Rumunsku, Slovinsku, Itálii, na Slovensku a v Albánii. Prostřednictvím svého zastoupení působí Porsche Inter Auto i v Číně.