Automatické pojištění jezdců na půjčených koloběžkách.

Na koloběžku s pojistkou: Bolt v Česku spustí automatické pojištění jezdců

Během jízdy na zelené koloběžce budou uživatelé aplikace Bolt v Česku pojištěni u Allianz, a to pro případ úrazu jezdce i škody způsobené ostatním účastníkům provozu. 

Platforma Bolt a společnost Allianz Partners, která poskytuje asistenční a pojišťovací řešení, v Česku v nadcházejících měsících spustí program pojištění jezdců na koloběžkách Bolt. Úrazové pojištění a pojištění obecné odpovědnosti jezdce bude součástí půjčovného a pokryje jak těžký úraz jezdce, tak škody, které jezdec způsobí třetím osobám během jízdy na koloběžce Bolt.

Zelené stroje jsou v současné době k dispozici v ulicích Prahy, Brna i Ostravy, stejně jako v řadě menších měst jako jsou Pardubice a Hradec Králové, Liberec či Boskovice. Jen letos se koloběžky Bolt nově rozjely po sedmi českých a moravských městech. 

 

 

Pojištění jezdců přitom představuje jen jedno z mnoha bezpečnostních opatření v rámci aplikace Bolt, která uživateli také například před zahájením první jízdy zobrazí zásady bezpečného pohybu v městském provozu. Některé informace, například omezení rychlosti jízdy v určitých ulicích, koloběžky navíc jezdci předávají v hlasové formě a on si je tak nemusí zjišťovat na telefonu.

 

„Děláme všechno pro to, aby byl provoz našich koloběžek co nejbezpečnější. V současné době tak vyvíjíme hned několik bezpečnostních prvků jak pro jezdce na koloběžkách, tak pro účastníky provozu kolem nich. K nehodám bohužel přesto dochází.

Naše spolupráce s Allianz Partners však představuje záchrannou síť, kterou uživatelé koloběžek potřebují v rušném městském provozu,“ říká Martin Zajíc, manažer pro elektrická kola a koloběžky pro Českou republiku a Slovensko.  

 

„Allianz byla vždy při tom, když se rodily inovace na poli osobní dopravy, a podporuje nové formy městské mobility. Jsme proto velmi rádi, že můžeme posílit a rozšířit naše partnerství s jednou z nejrychleji rostoucích platforem nové mobility v Evropě,“ řekl Michael Maicher, vedoucí oddělení nové mobility pro globální strategická partnerství ve společnosti Allianz Partners.

 

 

Program pojištění jezdců bude kromě v České republice postupně k dispozici také v ostatních 25 evropských trzích, na kterých platforma Bolt provozuje koloběžky.

 

O Boltu

Bolt je evropskou superaplikací, jejíž misí je dělat dopravu po městě dostupnou a udržitelnou. Platforma Bolt již slouží 75 milionům zákazníků ve 45 zemích napříč Evropou a Afrikou. Bolt nabízí širokou škálu služeb mobility včetně odvozu autem, sdílení automobilů a elektrických koloběžek, stejně jako doručování jídel a potravin.

 

 

Bezpečně na koloběžce- rady