Druhá ze staveb Indian Motorcycle vznikla pro filmovou hvězdu.

Indian Motorcycle Brat Style Chief od Go Takamineho

Druhá ze série staveb našla inspiraci v Tokiu

Vznikla pro filmovou hvězdu Nicholase Houlta

Indian Motorcycle představuje druhý dokončený unikátní projekt ve spolupráci se známým japonským úpravcem Go Takaminem, který opět demonstruje široké možnosti individualizace zcela nového modelu Indian Chief.

Život v Japonsku koncem devadesátých let a potřeba projet hustým provozem v centru Tokia zformovala jeho unikátní přístup ke stavbě motocyklů; Brat Style byl a stále je o jednoduchosti a efektivitě.

„Motocyklová kultura pro mě začala ve škole. Půlka mé třídy se zbláznila do motorek a to ovlivnilo můj život a směr“, komentuje Go. „Zpočátku jsem se hodně naučil od přátel a v motocyklovém obchodu. Když jsem začal provozovat svůj obchod, vyvinul se z toho Brat Style. Je o tom, jak dělat věci jednoduše a efektivně, a přitom se pořád cítit jako dítě“.

 

 

Když před osmi lety Go přestěhoval svůj život a obchod do Kalifornie, jeho vášeň pro stavění a závodění na oldschoolových motocyklech dostala díky aktivnější scéně než v rodné zemi větší prostor. A samozřejmě narostl i jeho obdiv ke značce Indian Motorcycle.

 

Stavba Brat Style Chiefu začala rozhovorem s Olou Stenegardem z Indian Motorcycle, který je Goův přítel a ukázal mu pár prvotních náčrtků nového motocyklu.

“Konstrukce rámu byla první věc, která mě zaujala”, pokračuje Go. “Okamžitě jsem viděl potenciál, který samozřejmě Ola zamýšlel, když se svým týmem nový Chief projektoval. Dokonale zapadá do mého oblíbeného stylu, takže semínko nového projektu bylo zasazeno.”

Stejně jako u mnoha jeho dalších projektů bylo v plánu vytvořit něco „jednoduchého a nepříliš okázalého“, a tak začala práce na přetvoření Chiefu do stylu Brat. Velkou část celkového vzhledu tvořil design palivové nádrže. Go ponechal její tvar, který se mu líbil, ale zmenšil ji na výšku i na šířku.

Pak přišel na řadu zadní blatník. Go si došel pro inspiraci opět do období skvělého funkčního designu a použil zadní blatník z Fordu 1937, který upravil tak, aby dokonale pasoval k zadnímu kolu a kyvné vidlici Chiefu.

Když se začal rýsovat vzhled Brat Style, Go vybral a opracoval klíčové komponenty, od pouzder vidlic a krytu řetězu, ručně vyrobených z ocelového plechu, přes originální koncovky výfuku ve stylu Brat a řídítka až po unikátní mosazné představce řídítek a stupačky.

 

S tak unikátním citem pro detail musel být konečný vzhled prostě dokonalý, proto Go vybral pro Brat Style Chief jednoduché a zároveň klasické lakování a staré logo Indian Motorcycle.

„Je to moje dítě, ale reakce zákazníka při předání motocyklu je pro mě to nejdůležitější“, řekl Go. Když je řeč o klientovi, tím nebyl nikdo jiný než slavný herec Nicholas Hoult, známý díky rolím ve filmech Mad Max a Young Ones, ve kterých objevil svoji lásku k motocyklům.

 

Když Nicholas Hoult odfrčel na hotovém Chiefu Brat Style od Go Takamina, stal se majitelem a opatrovníkem jednoho velmi speciálního motocyklu Indian.

Více o stavbě a Houltově reakci najdete na YouTube kanálu Indian Motorcycle.

Chief Brat Style je druhým ze série tří projektů, ve které slavní úpravci V-twinů vybraní značkou Indian Motorcycle vyrábí unikátní přestavby modelu Indian Chief 2022. Třetí a poslední projekt představí legenda freestyle motokrosu Carey Hart.

 

Sociální sítě

Instagram Go Takamine @go_takamine

Instagram Nicholas Hoult @nicholashoult

###

 

O INDIAN MOTORCYCLE

Indian Motorcycle, dceřiná společnost Polaris Industries Inc. (NYSE: PII), která je jejím 100% vlastníkem, je prvním americkým výrobcem motocyklů. Společnost byla založena v roce 1901 a záhy si získala srdce motocyklistů po celém světě. Stejně tak je společnost vnímána jako jedna z nejpopulárnějších a nejznámějších amerických značek díky nesrovnatelné závodní dominanci, technické vyspělosti a bezpočtu inovací a průmyslových prvenství.

Dnes toto dědictví a vášeň pro motocykly znovu vzkvétá pod novým vlastníkem. Další informace naleznete na www.indianmotorcycle-intl.eu/select-country/