Čerpací stanice nejsou jen místem k doplnění pohonných hmot.

Síť čerpacích stanic Benzina ORLEN rozšiřuje portfolio svých privátních produktů. Objem jejich prodeje překročil 10 % a stále roste

Čerpací stanice nejsou již dávno jen místem k doplnění pohonných hmot. Stále více se ukazuje, že jsou vyhledávaným místem k odpočinku, občerstvení a také nákupu potravin. Síť čerpacích stanic Benzina ORLEN tak dlouhodobě rozšiřuje nabídku svých privátních produktů. V širokém sortimentu potravin a nápojů lídra českého trhu zákazníci najdou již více než tři desítky privátních produktů, jejichž obrat prodeje překročil 10 % z celé kategorie nepalivových produktů.

Nejžhavější novinkou jsou chia nápoje Stop Cafe plné živin.

„Prodej doplňkového zboží a občerstvení již vnímají zákazníci jako samozřejmost a často je to hlavním motivem jejich návštěvy. To se ostatně naplno ukázalo během pandemie covid-19, kdy naše čerpací stanice často sloužily jako alternativa tradičním obchodům, které byly nedostupné. Na základě ohlasu zákazníků postupně rozšiřujeme sortiment o produkty pod našimi privátními značkami Verva a Stop Cafe.

Tyto produkty jsou mezi zákazníky velmi oblíbené díky výborné kvalitě a příznivé ceně. Bestsellerem mezi našimi privátními produkty jsou energetické nápoje Verva. O oblíbenosti našich energetických drinků svědčí fakt, že objem jejich prodeje meziročně vzrostl o čtvrtinu a nyní činí již 25 % prodejů v kategorii energetických nápojů.

 

Vůbec nejprodávanějším nápojem v této kategorii pak je půllitrová verze s tradiční příchutí,“ uvedl Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina ORLEN.  

Lídr českého trhu sází rovněž na zdravou výživu. Na začátku letošního roku uvedla Benzina ORLEN na trh vlastní šťávy různých příchutí pod značkou Stop Cafe, jejichž obliba mezi zákazníky stále roste. V polovině roku tyto šťávy doplnila nová řada Stop Cafe smoothie, které jsou dostupné na pultech všech čerpacích stanicích Benzina ORLEN a také v obchodech Stop Cafe v Praze v Karlíně a v Kaprově ulici.

Podobným směrem je orientovaná rovněž novinka letošního roku – super nápoje s chia semínky v příchutích jablko, citron a máta nebo malina a máta, které obsahují vlákninu či bílkoviny.

„Je vidět, že zákazníci se stále více zajímají o zdravou výživu. Právě chia semínka se řadí k super potravinám. Kromě toho jsou nabité antioxidanty a mají pozitivní zdravotní benefity. Těší mě, že jejich obliba mezi zákazníky stále roste a i proto budeme v rozšiřování portfolia privátních produktů nadále pokračovat a brzy uvedeme na trh další novinky,“ dodal Marek Zouvala.

 

 

Benzina ORLEN je součástí skupiny ORLEN Unipetrol, jež patří do nadnárodního skupiny ORLEN, a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Kromě paliv EFECTA s čistícím účinkem nabízí Benzina ORLEN také prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu STOP CAFE. Benzina ORLEN vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS a zákazníkům nabízí dvě mobilní aplikace – věrnostní aplikaci Benzina a aplikaci pro péči o vůz Mycí digi linka.

Celkem Benzina ORLEN v Česku provozuje 421 čerpacích stanic a má tržní podíl 25,4 %. Důvěru spotřebitelů potvrdil fakt, že Benzina ORLEN již popáté v řadě získala titul Nejdůvěryhodnější značka v České republice. V roce 2019 vstoupila na Slovensko.

V současnosti má Benzina ORLEN ve své síti na Slovensku již 20 stanic a je jedním z nejrychleji rostoucích řetězců na tamním trhu.

 

 

 

Více na https://www.benzinaorlen.cz/, https://www.facebook.com/BenzinaORLEN/ a https://www.instagram.com/benzinaorlen/