Flotila vozů Opel Movano bude sloužit řetězci OBI.

Opel v celé Evropě zvyšuje prodeje lehkých užitkových vozů, výrazně „roste“ i v ČR

  • V ČR Opel meziročně posílil v LUV segmentu o 27 procent
  • Vivaro-e je lídrem svého segmentu v celé Evropě a boduje u flotilových zákazníků
  • Combo a Vivaro-e s tituly „Van of the Year“
  • V ČR bude flotila vozů Opel Movano sloužit zákazníkům řetězce prodejen OBI

Německá automobilka Opel během prvních jedenácti měsíců tohoto roku v celé Evropě výrazně zvýšila prodeje svých lehkých užitkových modelů (LUV). V porovnání se stejným obdobím roku 2020 se letos prodeje LUV Opelů v Evropě zvýšily o 12,1 % na přibližně 100 000 LUV vozů[1].

Důležité je, že Opel roste na nejsilnějších trzích – v Německu o 9 procent, ve Velké Británii o 8,1 procenta, ve Franci dokonce o 25,2 procenta, ve Španělsku o 6,0 procenta… Opelu se v LCV segmentu zřetelně daří i na českém trhu, kde meziročně Opel posílil o více než 27 procent!

Pro každou automobilku je důležitý růst prodejů elektrických modelů. Opel se výborně prosadil s elektřinou poháněná dodávkou Vivaro-e, která je celoevropským lídrem svého D-segmentu, kde drží 21% podíl.

 

Užitkové modely Opel pozitivně hodnotí nejenom zákazníci, ale i média. Například Opel Combo se v roce 2019 ozdobil respektovaným mezinárodním titulem Van of the Year (Dodávka roku) a v roce 2021 tento úspěch zopakoval i model Opel Vivaro-e.

Elektrické dodávky Opel si oblíbil legendární horolezec Reinhold Messner, který používá vozy Opel Zafira-e Life a Opel Vivaro-e pro bezemisní přepravu materiálu i lidí do svých horských muzeí.

 

Vauxhall Vivaro-e

Opelu, resp. sesterské britské značce Vauxhall se podařil výrazný fleetový obchod – společnost British Gas si objednala 3000 elektrických dodávek Vivaro-e, dalších 665 stejných vozů odebere servisní společnost Mitie. Také v ČR je Opel úspěšný se svými LCV modely ve výběrových řízeních flotilových zákazníků – čerstvým přírůstkem je kontrakt na 33 vozů Opel Movano pro obchodní řetězec OBI.

„V prodejnách OBI po celé ČR si zákazníci budou moci zapůjčit vozy Opel Movano pro odvoz zakoupeného zboží. Těší nás, že OBI si vybralo naše vozy, protože to považujeme za skvělou referenci,“ říká Josef Šopík, šéf českého zastoupení značky Opel.

 

 

 

 

O Opelu

Opel je jedním z největších evropských automobilových výrobců. Díky masivní elektromobilní ofenzívě je Opel lídrem v trendu snižování emisí CO2. Značku založil Adam Opel v německém Rüsselsheimu v roce 1862 a už v roce 1899 začala společnost vyrábět automobily. Opel je součástí skupiny Stellantis NV, která vznikla v lednu 2021 propojením koncernů Groupe PSA a FCA Group. 

Opel (a jeho anglická sesterská značka) je zastoupený na trzích více než 60 zemí světa a krok po kroku vstupuje na další mezinárodní trhy. Opel momentálně implementuje strategii elektrifikace pro zabezpečení svého trvalého růstu a v zájmu naplnění požadavků zákazníků na mobilitu budoucnosti.

Do roku 2024 bude každá evropská modelová řada značky Opel zahrnovat elektrickou verzi. Po roce 2028 se Opel bude v Evropě plně soustředit na elektromobily

 

[1] Započteny údaje ze 29 evropských zemí

 

 

Opel Zafira-e Life mit dem Opel Zafira-e Life