Vůz MC20 z edice Fuoriserie pro Davida Beckhama.

Maserati a David Beckham
Vůz MC20 z edice Fuoriserie pro Davida Beckhama:

zamilovaný dopis pro kouzelné město Miami

Dopis napsaný kouzelnému městu Miami: tak se zrodil vůz MC20 z edice Fuoriserie pro Davida Beckhama. Ambasador italské automobilové značky se stal s pomocí týmu Maserati Centro Stile designérem. Díky tomuto spojení se vášeň britského šampióna pro jeho druhé domovské město mohla proměnit v individuálně upravený vůz, který je příkladem výkonu a sportovního ducha: MC20.

Tento projekt je součástí programu Fuoriserie, který umožňuje individuální úpravy. Vůz, jehož cílem je být symbolem skutečného luxusu ve třetím tisíciletí, ukazuje světu svou jedinečnou povahu a osobní charakter. Maserati Fuoriserie je čisté malířské plátno a značka s trojzubcem ve znaku nabízí skutečně rozsáhlou škálu nástrojů, jak na takovém plátně tvořit. Zbytek ponechává na klientově vkusu a inspiraci a dává jim příležitost nastolit vlastní trendy a vyjádřit svou osobnost.

Po dokončení spolupráce na personalizovaném návrhu vozu vytvořil David Beckham společně s designéry Maserati Centro Stile vůz MC20 z edice Fuoriserie. V tomhle voze je skutečná vášeň přetavena do karbonové skořepiny vyrobené čistě v Itálii a poháněné patentovaným benzínovým motorem V6, který vychází z technologií vozů F1.

V tomto příběhu je výchozím bodem Miami, domov fotbalového klubu Davida Beckhama ve Spojených státech. Na konci příběhu stojí černá a růžová chromatická dichotomie a souhra lesklých a matných povrchů. Černá a růžová jsou barvami Beckhamova týmu a jejich dresy mají kontrastní lesklý a matný povrch.

Právě to byla počáteční inspirace, takže karosérie se vyznačuje lesklým černým odstínem, který je v kontrastu s logem s trojzubcem na mřížce a na sloupku C, ovšem v matném provedení. Nápis Maserati na zadní části je také matný, zatímco znak MC20 na dveřích je pastelově růžový stejně jako brzdové čelisti Brembo.

 

 

Interiér z kůže a materiálu Alcantara je černý s kontrastními růžovými švy. Opěradla z Alcantary jsou zpracována tón v tónu metodou laserového rytí a na opěrkách hlavy je trojrozměrná pastelově růžová výšivka.

Středový průchod mezi sedadly má personalizovanou jmenovku s lesklým a matným efektem. Nápis Maserati Fuoriserie na horní straně vedle loga s trojzubcem je pastelově růžový a na spodní straně je nápis „For David“ s hliníkovým efektem.

Klaus Busse, vedoucí designu Maserati, uvedl: „Misí nás automobilových designérů je nabízet komplexní zážitky. A to je průvodní hodnotou stylistického výzkumu naší značky, díky kterému je každý vůz Maserati jedinečný a rozpoznatelný od ostatních. Náš program individuálního provedení je dalším příkladem cíle naší značky vytvářet pro naše zákazníky ojedinělé zážitky: Maserati Fuoriserie je čisté plátno, na které mohou klienti Maserati namalovat své vlastní příběhy, pustit naplno uzdu své kreativitě a uskutečnit si svůj sen.

Tak jako u ostatních projektů edice Fuoriserie bylo i navrhování tohoto speciálního vozu MC20 pro Davida ódou na historii značky. Společně jsme se přenesli do minulosti, kdy bylo každé auto ručně vyráběné na žádost klienta, takže bylo naprosto unikátní a mohlo nést označení ‚fuoriserie‘.“

David Backham říká: „Vždycky jsem byl nadšencem do aut, takže být součástí navrhování a vytváření mého auta MC20 v rámci programu Fuoriserie pro mě byla úžasná zkušenost. Auta jsou o individuálním vkusu, ať už se jedná o model, barvu nebo drobné osobní detaily v jejich interiéru.

Možnost spolupracovat s týmem Maserati a s jejich designéry na vytvoření tohoto jedinečného vozu inspirovaného mým druhým domovem, městem Miami a jeho fotbalovým klubem, bylo neuvěřitelné. Být za volantem vozu je skutečné potěšení.“

Miami je místem magických nocí a nádherných západů slunce. Vůz MC20 z edice Fuoriserie pro Davida Beckhama byl navržen tak, aby překračoval křehkou hranici mezi dnem a nocí, mezi růžovou barvou, která se s námi loučí při západu slunce a vítá nás při rozbřesku, a černou, v níž se prostor a čas stávají relativními pojmy a člověk se s její pomocí může vyjádřit formou vlastního zcela individuálně upraveného vozu.

 

 

Maserati S.p.A.

Maserati vyrábí kompletní řadu jedinečných vozů, které jsou na první pohled rozeznatelné pro jejich výjimečnou osobitost. Díky svému stylu, technologii a přirozeně exkluzivnímu charakteru dokáží uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky s vytříbeným vkusem a v automobilovém průmyslu po celém světě jsou stále považovány za vzor. Jde o automobily s tradicí a každý nový vůz znovu definuje charakter italských sportovních vozů v oblasti designu, výkonu, pohodlí, elegance a bezpečnosti.

V současné chvíli jsou vozy dostupné na více než sedmdesáti trzích světa. Ambasadory tohoto dědictví jsou reprezentativní sedan Quattroporte, sportovní sedan Ghibli a Levante, první SUV od Maserati. Všechny modely se vyznačují použitím nejkvalitnějších materiálů a zapojením výjimečných technických řešení. Ghibli a Levante jsou nyní k dispozici také v hybridní verzi – první elektrifikované vozy značky s trojzubcem ve znaku. Jedná se o kompletní řadu vybavenou benzínovými motory V6 a V8 a čtyřválcovými hybridními pohonnými jednotkami s pohonem zadních nebo všech čtyř kol.

Kolekce Trofeo, zahrnující Ghibli, Quattroporte a Levante, vybavená silným motorem V8 s výkonem 580 k, i nadále ztělesňuje výkonnou DNA značky. Na špičce řady je pak nový supersport MC20 s přelomovým motorem V6 Nettuno a technologiemi vycházejícími z vozů F1, které jsou nyní poprvé dostupné i pro pohonné jednotky standardně vyráběných vozů.

V současné době se vozy Maserati vyrábí ve třech závodech: Ghibli a Quattroporte jsou vyráběny v závodě Avvocato Giovanni Agnelli Plant (AGAP) v turínském Grugliascu a vůz Levante v turínském závodě Mirafiori. Model MC20 se vyrábí v Modeně v historickém závodě Viale Ciro Menotti.