Dakar 2022: Bilancování – jak se dařilo jezdcům na vozech Tatra.

Slavná Dakar Rally 2022  je u konce, tak se pojďme podívat, jak se dařilo našim jezdcům na vozech Tatra.

▶ Nejlepšího výsledku s vozidlem značky TATRA dosáhla litevská posádka ve složení Paškevičius, Volkov, Gužauskas z týmu FESH FESH/ConnectPay, která skončila celkově na 12. místě. Paškevičius se navíc stal vůbec nejlépe umístěným nováčkem v kategorii kamionů.

 

 

 

 

▶ Hromadu práce na trati opět odvedl Tomáš Tomeček, který se svou posádkou pomáhal závodníkům, kteří se dostali do nepříjemných situací. I přes fakt, že posádka ve složení Tomeček, Paďour, Funaioli jeli jako asistenční vůz pro tým South Racing Can-Am, tak se umístili na 24. příčce.

 

 

 

▶ Z boje o lepší umístění vyřadily Ignacia Casaleho?? technické problémy ve 4. etapě, jinak se Ignacio se svou TATROU PHOENIX pravidelně držel v popředí výsledkové listiny. Jeho nejlepší etapové umístění bylo včerejší 3. místo. Celkově Chilan skončil na 26. pozici.

 

 

▶ V kategorii Classic se s vozidlem T815 představila posádka Kazarka, Kalina a Kasák, která úspěšně zvládla tzv. jízdu pravidelnosti a dostala se až do cílové Džiddy.

 

 

 

Nejlepším českým závodníkem na slavném závodě Rally DAKAR se nakonec stal sedmý Martin Macík. Aleš Loprais se bohužel po technických potížích propadnul pořadím a celkově se umístil na 21. příčce.

 

 

Všem posádkám, které dokončily tento náročný závod gratulujeme.??

 

TATRA TRUCKS