Nový Amarok přesvědčí četnými inovacemi i hospodárným motorem.

Nový Amarok si poradí i se zimou

  • Nejnovější generace pick-upu se představí v polovině roku 2022
  • Nový Amarok přesvědčí četnými inovacemi
  • Nabídka bude zahrnovat velmi hospodárný motor V6 TDI
  • Sebevědomý design prémiového pick-upu značky Volkswagen Užitkové vozy pro řidiče budoucnosti

 Je-li potřeba dopravit materiál na odlehlá místa za ztížených podmínek, například na zledovatělé nebo zasněžené vozovce, pak je nepostradatelným pomocníkem spolehlivý Amarok. Stejně početné jako možnosti využití tohoto pick-upu jsou také highlighty nového modelu Volkswagen Amarok, který se představí s kompletně novým designem a na konci roku jej budou moci objednávat zákazníci na prvních trzích.

 

Amarok se pochlubí zcela novým designem. V porovnání s aktuální verzí bude jeho karoserie o deset centimetrů delší a o více než čtyři centimetry širší. Mnohostranný automobil pro zpevněné i nezpevněné cesty nabídne také výrazně kvalitnější interiér, jak naznačují nejaktuálnější designové skici.

 

„Nový Volkswagen Amarok přesvědčí robustním, přímočarým designem,“ říká Albert-Johann Kirzinger, šéfdesignér značky Volkswagen Užitkové vozy. „To je patrné i v interiéru tohoto pick-upu. Přehledné uspořádání, robustní design, technicky pojaté prvky, čisté, uhlazené plochy a mimořádně kvalitní přístrojová deska, to vše posouvá DNA Volkswagenu na novou úroveň a umocňuje prémiové ambice Amaroku.“

 

Technická výbava modelu Amarok bude ještě rozsáhlejší a uplatní se nejen při využití vozu v roli pracovního nástroje. Nejnovější generace modelu Amarok nabídne výrazně větší počet asistenčních systémů a zákazníky přesvědčí i v oblasti konektivity. Nový Amarok tak přinese inovace v daném  segmentu doposud nevídané.

 

 

 

„V oblasti pohonu sázíme u nového Amaroku i nadále na velmi hospodárné motory TDI,“ říká Lars Menge, vedoucí produktového marketingu značky Volkswagen Užitkové vozy. „A nabídka bude i nadále zahrnovat také výkonný motor V6 TDI spolu s dalšími specifickými pohony pro jednotlivé trhy. To znamená, že Amarok bude mít v závislosti na trhu výkonný a hospodárný pohon na naftu nebo benzin.“

 

Volkswagen Užitkové vozy zahájil sériovou výrobu modelu Amarok v roce 2010. Od té doby bylo prodáno více než 815 000 vozů. Nejnovější verze prémiového pick-upu, vyvíjeného týmy v Austrálii a Evropě, se bude vyrábět v jihoafrickém závodě Silverton.

 

 

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

„We transport success, freedom and future.“ Značka Volkswagen Užitkové vozy jako vedoucí výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení.

Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a od roku 2022 k nim přibude ID. BUZZ – výhradně elektricky poháněná verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS – Mobility as a Service; TaaS – Transport as a Service) – tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti.

Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

 

 

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles-/

Twitter: http://twitter.com/VWCV_official

YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured

Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk/

Podcast „wetransportsuccess“: https://www.radio.de/p/wetransportsuccess