Statistikám stabilně kraluje SUV Porsche Cayenne.

Značka Porsche v ČR s 38% růstem

 Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní importér vozů Porsche do České republiky, zaznamenala meziroční růst registrací přes 38 %. Statistikám stabilně kraluje SUV Porsche Cayenne.

Rok 2021 se i přes nepříznivý vývoj trhu ukázal pro vozy Porsche v ČR jako mimořádně úspěšný. Na českém trhu značka Porsche loni registrovala celkem 473 vozů, což znamenalo meziroční skok o 131 jednotek, tedy o více než
38 %. Růstovou strategii, která do roku 2025 počítá s ročními prodejními čísly na úrovni 700 jednotek, se tak daří naplňovat.

 

„Rok 2021 nám přes dodavatelské a pandemické problémy přinesl velkou radost a dodal nám energii do naší růstové strategie. Více než 38% nárůst registrací nás velmi motivuje a já bych za něj chtěl v prvé řadě poděkovat zákazníkům a všem spolupracovníkům, kteří na úspěchu mají podíl.

Jsem osobně moc rád za to, jak se nám podařilo zlepšit prodeje skvělého SUV Macan a také že elektrický model Taycan zaujal tolik zákazníků,“ komentuje příznivou situaci Jan Sedláček, výkonný ředitel importu značky Porsche do České republiky společnosti Porsche Inter Auto.

 

Prodejní jedničkou na českém trhu zůstává SUV Cayenne, jehož roční registrace šly nahoru o téměř 29 % a celkově tak luxusní SUV nalezlo
126 zákazníků. Na druhé místo se posunul další SUV model – Macan. Jeho modernizace na zákazníky evidentně zapůsobila, 51% prodejní růst mluví za vše. Fakt, že Češi milují tradiční sportovní vozy Porsche dokumentuje situace řady 911, která je velmi oblíbená jak ve formě kupé, tak jako kabriolet. Významný signál kladného vnímání elektromobility i v segmentu sportovně luxusních vozidel pak vyslalo Porsche Taycan, které meziročně zaznamenalo 156% skok v registracích! „Elektromobilita je pro nás tématem číslo jedna a vidíme v něm budoucnost individuální dopravy. Model Taycan je jasnou ukázkou rostoucí obliby, k níž přispěla také outdoorově laděná praktičtější verze Cross Turismo,“ vysvětluje Jan Sedláček.

 

Rok 2022 ve znamení nového Porsche Centra Prosek

V letošním roce bude značka Porsche v České republice pokračovat v nastaveném plánu růstové strategie. Souvisí s ní zejména budování nových prodejních a servisních míst po celé republice. Nejaktuálnějším počinem je dokončování rekonstrukce Porsche Centra Prosek, které zákazníkům nabídne úplně nový standard prodejních a servisních služeb.

 

Další informace, video a foto najdete na Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com

 

 

 

O společnosti Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o.

Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. je 100% dceřinou společností rakouské firmy Porsche Inter Auto se sídlem v Salzburgu, jejímž vlastníkem je společnost Porsche Holding Salzburg. Rakouská společnost Porsche Inter Auto se řadí k nejúspěšnějším a nejvýznamnějším podnikatelským subjektům v oblasti prodeje a servisu automobilů v Evropě.

Společnost Porsche Inter Auto CZ je největším prodejcem vozů Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda a importérem a prodejcem značky Porsche v České republice. Je rovněž servisním a prodejním zastoupením Bentley a Lamborghini pro český trh. Disponuje největším skladem nových vozů a náhradních dílů. Ročně se v Porsche Inter Auto CZ prodá více než 22 tisíc nových a ojetých automobilů. Zároveň poskytuje Porsche Inter Auto CZ přes 500 tisíc servisních hodin ročně.

Společnost Porsche Inter Auto CZ zaměstnává v České republice v současné době přes 900 zaměstnanců v jedenácti pobočkách – v Praze, Plzni, Brně, Olomouci, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Ostravě a Opavě. Všechny autosalony mají k dispozici nejnovější technologie a nejmodernější know-how mezinárodní společnosti. Zaměstnanci pravidelně procházejí systémem odborných školení. Všechny provozovny jsou certifikovány dle ISO 9001:2000.

 

Sítě provozoven firmy Porsche Inter Auto naleznete nejen v České republice, ale také v Rakousku, Chorvatsku, Maďarsku, Německu, Rumunsku, Slovinsku, Itálii, na Slovensku a v Albánii. Prostřednictvím svého zastoupení působí Porsche Inter Auto i v Číně.