Atraktivní a akční fotovzpomínky: Plochá dráha na ledě.

Fotovzpomínka: PLOCHÁ DRÁHA NA LEDĚ

Fotogalerie představuje velmi atraktivní motocyklovou kategorii, která je bohužel plně závislá na počasí. Pro dostatečnou sílu ledu musí být zima pořádně mrazivá. A  to se poslední léta neděje. Tyto závody mají vždy ohromnou diváckou návštěvnost.

Ohlédnutí začínám v roce 2009. Tehdy parta závodníků, jejich přátel a motoristických nadšenců z OSEČNÉ v Podještědí uspořádala závod na okruhu na malém fotbalovém hřišti. Jejich dlouhou přípravu ledové dráhy hodně narušila silná obleva. Závod se uskutečnil, ale nakonec musel být předčasně ukončen. Ale základ byl položen.

 

 

 

A už další léta se závody pořádaly V HAMRU NA JEZEŘE a v CHRASTNÉ. Závody měly status Mezinárodní mistrovství České republiky jednotlivců a dvojic.

Startovní pole závodníků v letech 2010 a 2011 bylo opravdu na vysoké úrovni. Na startovní listině byla jména jezdců Polska, Rakouska, Německa, Švýcarska a České republiky. Po závodě v Hamru na Jezeře v roce 2011 si jízdu na ledě vyzkoušel i jezdec ze silničních závodů motocyklů na přírodních okruzích Dušan NOVOSÁD!!! 

Zde svoji silniční HONDU 125 GP vyměnil za motocykl, který mu půjčil náš elitní závodník na ledě Lukáš VOLEJNÍK, dvojnásobný mistr ČR na ploché dráze na  ledě.

A jak dovede příroda znepříjemnit závody, dokazují závěrečné snímky. Jsou z vodáckého kanálu Labe aréna RAČICE. Voda v průběhu závodu začala zaplavovat závodní okruh. Ale vrstva ledu byla dostatečná a tak se po poradě rozhodčích a jezdců závod dojel.

A na jaké vrstvě vody se jezdilo, ukazují snímky. Velký obdiv a poklona závodníkům.

 

 

 

 

 

 

Připravil : Luboš Novosád, Motor MAX