Unikátní projekt Opelu staví most k budoucnosti.

Opel Manta GSe ElektroMOD vyhrál Grand Prix du Festival

  • Unikátní projekt Opelu staví most od tradice a minulosti k budoucnosti

Když se i řidiči velkého SUV nebo luxusního modelu zastaví a s neskrývaným obdivem se zahledí na jedinečnou „neo-klasiku“, pak se můžete vsadit, že se zastavili u originálního  Opelu Manta GSe ElektroMOD. To je skutečná stylová ikona, tradicionalista ve zcela novém, inovativním obleku – ostatně tak unikátní prototyp automobilky Opel ohodnotila i porota letošní výstavy automobilové krásy  Festival Automobile International.

Dvanáct odborníků ze světa motoristického sportu, architektury, módy, designu, kultury a médií udělilo Opelu Manta GSe ElektroMOD „velkou cenu“  Grand Prix du Festival za úspěšnou reinterpretaci odkazu modelů historie do vysoce aktuální podoby.

Manta GSe ElektroMOD je zkrátka živoucí legenda, kterou nadšenci z německého Rüsselsheimu přizpůsobili budoucnosti s obrovským citem pro každý detail.

 

Opel Manta GSe ElektroMOD

 

Čistě akumulátorová Manta GSe ElektroMOD je stejně sportovní jako originální Opel Manta, a otevřeně naznačuje své ambice už svým označením: „ElektroMOD“. MOD totiž znamená změnu, technické a stylistické MODifikace. Je to vůz, který vyvolává emoce, za kterým se i díky jeho neonově žlutému laku a kontrastní černé kapotě každý otočí.

A nese si i aktuální designovou DNA značky Opel – čelní maskou Pixel-Vizor se vůz okamžitě identifikuje do rodiny automobilů Opel.

 

V interiéru, který je vybaven nejnovějšími digitálními technologiemi, není místo pro retro nostalgii: Tradiční kulaté analogové přístroje jsou historií, místo toho se před řidičem klene široký a čistě stylizovaný Pure Panel se dvěma širokoúhlými obrazovkami.

 

Elektrická Manta GSe ElektroMOD je holdem skvělé historii značky Opel i jejím závazkem k udržitelné mobilitě budoucnosti bez emisí. Renomovaná výstava Festival Automobile International, která se letos v Paříži konala už po 37., oceňuje nejkrásnější, nejúspěšnější a nejpokrokovější automobilové projekty roku.

 

 

O Opelu

Opel je jedním z největších evropských automobilových výrobců. Díky masivní elektromobilní ofenzívě je Opel lídrem v trendu snižování emisí CO2. Značku založil Adam Opel v německém Rüsselsheimu v roce 1862 a už v roce 1899 začala společnost vyrábět automobily. Opel je součástí skupiny Stellantis NV, která vznikla v lednu 2021 propojením koncernů Groupe PSA a FCA Group. 

Opel (a jeho anglická sesterská značka) je zastoupený na trzích více než 60 zemí světa a krok po kroku vstupuje na další mezinárodní trhy. Opel momentálně implementuje strategii elektrifikace pro zabezpečení svého trvalého růstu a v zájmu naplnění požadavků zákazníků na mobilitu budoucnosti.

 

Do roku 2024 bude každá evropská modelová řada značky Opel zahrnovat elektrickou verzi. Po roce 2028 se Opel bude v Evropě plně soustředit na elektromobily.