Dopravně výchovná Cesta za Eliškou Junkovou se vydařila.

CESTA ZA ELIŠKOU JUNKOVOU PRO DĚTI Z PRAŽSKÝCH ŠKOL A ŠKOLEK

V pondělí 28. února 2022 proběhla v klubovém domě Autoklubu České republiky dopravně výchovná akce pro děti Cesta za Eliškou Junkovou, kterou pořádal BESIP za podpory Policie České republiky, Oddělení prevence Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Do sídla nejstarší motoristické organizace u nás přišly desítky dětí ze základních a mateřských škol.

Děti se vystřídaly na několika stanovištích. Celou akcí se prolínala zejména důležitost používání reflexních prvků za snížené viditelnosti, nejmenší účastníci silničního provozu se také hravou formou učili, jak se chovat na běžných komunikacích. S použitím výukových materiálů BESIP se školáci a předškoláci učili poznávat dopravní značky a pamatovat základní pravidla silničního provozu.

Formou zábavy si děti vyzkoušely brýle simulující účinky zhoršených schopností. Na dalším stanovišti probíhala výuka vybavení jízdního kola.

Preventisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy pod vedením Josefy Jelínkové se dětem věnovali hned na dvou stanovištích. Na jednom dětem vysvětlovali práci Policie ČR a připomínali zásady bezpečnosti nejen v silničním provozu. Policisté na druhém stanovišti názorně ukazovali základy daktyloskopie, každý účastník si odnášel z akce skutečný otisk své dlaně.

 

 

Autoklub České republiky zajistil historický automobil Bugatti, u kterého se děti dozvěděly spoustu zajímavých informací o legendární závodnici Elišce Junkové. A mohli srovnat také bezpečnostní vybavení z let, kdy jezdila královna volantu a nosila se jen kožená kukla s dnešní integrální přilbou.

Před klubovým domem se děti mohly názorně seznámit s bezpečnostním vybavením automobilu, stanoviště bylo připraveno ve spolupráci se strategickým partnerem Road Safety Autoklubu ČR, společností Peugeot Česká republika.

 

 

Každý účastník odcházel s dárkem od BESIPu v podobě reflexního prvku na oděv, batoh nebo obuv.

 

 

AČR