Po sobotě v Kataru může být Filip Salač spokojený. Čtvrtý v Moto 2.

FILIP SALAČ V KVALIFIKACI SENZAČNĚ ČTVRTÝ

Druhým dnem pokračoval letošní první podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP na okruhu v katarském Losail. Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace.

Ve třetím volném tréninku byl Salač dvacátý a postoupil tak přímo do Q2. V té se mu podařilo vybojovat senzační čtvrté místo!

Na poslední volný trénink měl Filip s týmem jasnou strategii. Absolvovat ho na tvrdé pneumatice v klidném tempu a zbytečně neriskovat. Trať byla opět doslova rozpálená a tvrdé pneumatiky se rychle přehřívaly. Filip zaznamenal dvacátý čas a přímý postup do druhé části kvalifikace. V té se mu podařilo zajet perfektní rychlé kolo a chvíli držel dokonce průběžnou vedoucí pozici.

 

 

 

Nakonec byli tři soupeři rychlejší, což pro českého reprezentanta znamená čtvrté místo v jeho premiérové kvalifikaci mezi jezdci kategorie Moto2. Do zítřejšího závodu tak sice odstartuje z druhé řady, ale přesto zůstává pokorný. Cílem bude závod dokončit a získat alespoň jeden světový bod.

„Sobotu v Kataru mám za sebou a jsem poměrně spokojený. Třetí volný trénink jsme vypustili, jel jsem na tvrdé pneumatice, na které jsem chtěl jet závod, ale bylo teplo a guma se přehřívala. Nebylo tedy možné zajet rychlé kolo, ale určitě to byla dobrá volba, protože všichni kromě mě jeli na měkkých pneumatikách a ke konci dávali nové na time attack.

Třetí trénink jsme pojali volně i kvůli tomu, že se jede v čas, ve kterém se nejede závod. V kvalifikaci se mi podařilo zajet rychlé kolo, strategie byla dobrá, jsem spokojený. Čtvrté místo v první kvalifikaci v Moto2 je dobrý výsledek, motorka i tým fungují super, už se těším na zítra.

Cílem je dojet závod a odvézt si alespoň jeden bod,“ uzavřel sobotu Salač.

 

 

 

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 od 14:20 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

ACCR Czech Talent Team AČR

 

Video ze závodu ZDE.