Zahájit motorkářkou sezónu přijede na Motovíkend i Ollie Roučková.

Motovíkend
8.-10.4. 2022

Zážitková akce nejen pro fanoušky motocyklů

Na Motovíkend přijede Ollie Roučková

Zahájit motorkářkou sezónu přijede na Motovíkend i závodnice Ollie Roučková. Předvede zde dakarské auto Suzuki Samurai a zapojí se také do doprovodného programu.

Ollie Roučková pochází z malebného města na severu Čech, z Děčína. Během závodní kariéry rovnoměrně obsazuje třídy mezinárodních, evropských i národních českých šampionátů. Ale teprve pár let zpátky se začala naplno věnovat nejtěžší disciplíně, kterou jsou navigační Rally. Po třech letech tvrdé dřiny a příprav se Ollie postavila na Dakar poprvé v roce 2018, kde jako vůbec první žena z České Republiky protla cíl Dakaru.

 

na Motosalonu 2018

 

 

A tak nad hlavu vyzdvihla 3. místo v kategorii žen a 26. místo v kategorii Quad. V roce 2019 se postavila vůbec poprvé na start Dakaru v kategorii SidexSide, kde vybojovala 20. místo v nově vznikající kategorii.

Úspěchy zaznamenala také v roce 2020, kdy si svými výkony vysloužila třetí místo v Mistrovství světa Baja a vybojovala i titul Mistra Evropy na evropském šampionátu Baja.

V roce 2021 dojela Ollie svůj třetí Dakar. Závod absolvovala v závodním autě Suzuki Samurai 1.3, se kterým se pojí neskutečný příběh.

Tento závodní speciál totiž Ollie se svým týmem postavila doslova z vraku prorostlého kopřivami. Úsilí se vyplatilo a posádka dojela úspěšně do cíle v závodní kategorii Classic.

 

 

 

 

BVV