Janík Motorsport absolvoval hodně promzrlé předsezonní testování v Brně.

Janík Motorsport zavítal na pravidelné předsezonní testování v Brně

Velmi chladný prodloužený závodní víkend čekal tým Janík Motorsport na Masarykově okruhu v Brně, kam ve čtvrtek 31.3. 2022 vyrazil na pravidelné předsezonní testování svých speciálů.

Úvodní testovací den patřil vozu KTM X-Bow R, do jehož sedačky se postupně usadil Petr Koukola, Josef Čikl a v neposlední řadě i  Miroslav Janouch. Všichni zmínění jezdci využili své jízdy především k tréninku před plánovaným vytrvalostním závodem 8h LeBrno, který startuje již tento čtvrtek 7.4.2022 rovněž na brněnském Automotodromu.

Páteční aprílový den, i přes velkou nepřízeň počasí patřil týmovému jezdci – Davidu Dědkovi a jeho prototypu Norma M20 FC, kterého na trati následoval Václav Janík, aby  postupně objevoval limity speciálu Hyundai i30 N TCR, do které přesedal i Tomáš Konvička. Václav Janík, stejně jako David Dědek tak najížděli cenné závodní kilometry, aby je následně zúročili v prvním letošním  dvojzávodu kopcové sezony.

V sobotu 2.4.2022 pak týmové testování vrcholilo a za volant monopostu Lola B03/51 usedl Jiří Svoboda, jenž zkoušel především připravenost speciálu a jeho nastavení na extrémní povětrnostní podmínky před očekávaným nedělním vrchařským závodem – Brněnský Drak.

Velkou smůlu zaznamenal Jaromír Malý, kterému zdravotní problémy bohužel znemožnili start, kdy jako nováček  v barvách týmu Janík Motorsport měl v Brně absolvovat svou  letošní premiéru za volantem vozu Hyundai i30N TCR.