Ve španělském Aragonu jedou i Petr Svoboda a Yeray Saiz Marquez.

Tým Accolade Smrz Racing oficiálně zahájil sezónu prvním závodem ve španělském Aragonu

Po dlouhé zimní pauze má českobudějovický tým Jakuba Smrže, Accolade Smrz Racing, za
sebou první závod mistrovství světa World Supersport 300 ve španělském Aragonu
v jezdeckém složení Petr Svoboda a Yeray Saiz Marquez. Petr Svoboda nahrazuje druhého
stálého jezdce české stáje, José Luis Perez Gonzaleze, který se zotavuje z následků svého
pádu z předsezónního testování.

Oba mladí jezdci se během víkendu zlepšovali, a projeli cílem na 19. (Svoboda) a 22. pozici (Saiz Marquez). Závod byl, jako je zvykem v této prestižní kategorii, velmi napínavý, a oběma jezdcům se podařilo nasbírat nové zkušenosti a užitečné informace. Nedělní druhý závod této kategorie startuje v 15:15.

Jakub Smrž (manažer týmu): „Vývoj celého víkendu je pro nás pozitivní. Je to velmi náročné v této kategorii, ale u obou jezdců vidíme progres. Petr měl horší začátek závodu, kdy se mu trhla skupinka. Věřím, že by se s ní udržel. Na zítra připravujeme pár změn, aby se to zlepšilo. Je vidět, že není zvyklý jezdit na Kawasaki a učí se.

 

 

 

Podobně je na tom i Yeray, který závodí na motorce teprve třetím rokem. Potřebuje kilometry a dělá chyby. Pracujeme na tom, aby se naučil hodně věcí a určitě se bude posouvat.“

Petr Svoboda: „Do kvalifikace jsme změnili převod, protože foukal hodně vítr, ale nepodařilo se mi chytnout dobrou skupinku na slipstream. První tři kola závodu jsem dokázal držet skupinku, ale potom mi poodjela. Nedalo se s tím už nic dělat. Foukal hodně vítr a bojoval jsem s motorkou.

Chtěl jsem závod za každou cenu dokončit a neudělat zbytečně chybu. Zítra zkusíme něco jiného a doufám, že se nám podaří i lepší výsledek. Chtěl bych poděkovat celému týmu za skvělou práci.“

 

 

Yeray Saiz Marquez: „Závod byl docela náročný. V první zatáčce prvního kola jsem měl kontakt s jiným jezdcem a ztratil jsem spoustu času. Skupina se roztrhla a díky větru ji nebylo možné znovu dohnat. Zítra máme druhou šanci a já i tým do toho dáme všechno.”