11. Rallye Praha Revival startuje v pátek v poledne.

11. ročník Rallye Praha Revival 2022 je tu

Unikátní mezinárodní akce startuje v poledne 22. 4. na Ovocném trhu v Praze

Na start v pořadí již 11. ročníku Rallye Praha Revival, který se uskuteční 22. – 24. 4. 2022, se
celkem postaví zhruba 150 posádek závodních vozů. Tuto významnou mezinárodní
společenskou a sportovní akci již tradičně pořádá Ústřední automotoklub ČR společně
s pobočným spolkem ÚAMK Sdružení českého autosportu.

Důvodů, proč oprávněně láká tak velké množství fandů motorismu a rychlých kol, či motorismu obecně, je celá řada. Jedná se totiž o mimořádné setkání, je to krásná vzpomínka na slavné vozy i závodní jezdce, kteří v nedávné minulosti pokořili nejeden rekord. Nebývalost celé události potvrzuje fakt, že celkem bude při slavnostním startu legend automobilového závodního sportu v pátek 22. dubna na Ovocném trhu v Praze k vidění až 150 závodních automobilů. 

 

 

 

 

Je to jedinečná podívaná a šance vidět „naživo“ jak závodní vozy, tak slavné jezdce nedávné minulosti.

ÚAMK zve všechny fandy motorismu – přijďte v pátek 22. dubna na slavnostní start celé rallye
na Ovocný trh v Praze. Přesně v poledne bude odmávnut slavnostní start 11. ročníku Rallye
Praha Revival. Pravidelně této možnosti využijí tisíce lidí, zvaných hostů i doprovodů
soutěžících. A nejinak tomu bude i letos. 11. ročník Rallye Praha Revival 2022 rozhodně bude
stát za to, a byla by škoda nebýt u toho.

Slavnostní start mezinárodního setkání legend automobilového závodního sportu s názvem Rallye Praha Revival 2022 je samozřejmě vrcholným okamžikem pro diváky, pro jezdce začíná vlastní akce a každý se snaží umístit se ve výsledkové listině co nejvýše. Akce trvá tři dny: 22. až 24. dubna.

Po slavnostním startu v pátek ve 12 hodin vyrazí jezdci z celkem 14 evropských zemí na trať závodu. (předpověď počasí je nadějná, takže to vypadá na krásný výlet po Severních Čechách)

Letošní ročník má na své trase místa jako: Slaný, Most, Chabařovice, Janov. Veteráni pojedou
po trase: Radotín, centrum Prahy, Hostivice, Slaný, Teplice, Most, Litvínov, Chabařovice,
Teplice, Chabařovice, Slaný a Radotín v Praze.

„Hlavním stanem“ je hotel Panorama Teplice, kam se budou účastníci každý večer po projetí stanovené trasy vracet. Jezdci a jejich navigátoři absolvují také uzavřené měřené úseky v různých terénech a na různých površích, aby byly uspokojeny závodnické geny legend. Zbytek trasy však musí všichni dodržovat dopravní předpisy a „závodění“ (překročení povolené rychlosti) je pokutováno trestnými body.

 

 

 

Fakt, že slavní jezdci-legendy to s volantem „stále umí“, budou moci zhodnotit i sami diváci. Tak například v pátek 22. 4. zhruba od 17,20 hodin pojedou závodní jezdci ostře na ploché dráze ve Slaném, v sobotu 23. 4. od 9,30 hodin na Polygonu v Mostě a ve dvou časech na rallycrossové dráze v Chabařovicích. V neděli 24. 4. si jízdu v Chabařovicích a ve Slaném zopakují. Nedělní slavnostní ceremoniál s vyhlášením výsledků se odehraje od 17,30 hodin v Kart centru Radotín v Praze.

Když nahlédneme do startovní listiny, která obsahuje celkem 147 posádek z celkem 14 zemí,
pak mezi nimi najdete ty z Norska, Belgie, Německa, Francie, ale samozřejmě i z okolních
zemí jako je Slovensko, Polsko a další.

Stejně tak je pestré startovací pole, i pokud jde o automobilové značky: Mercedes, Ford, VW, ale i Datsun, Peugeot, Triumph, Audi, BMW, Alfa Romeo. Dále rovněž východoevropské legendy: Škoda 130 LR, Trabant 601 nebo Wartburg 353.

Na závěr tedy můžeme ještě jednou zopakovat: 11. ročník Rallye Praha Revival 2022 má co nabídnout jak divákům, tak jezdcům, a pořadatel – Ústřední automotoklub ČR společně s pobočným spolkem ÚAMK Sdružení českého autosportu – připravil pro všechny na dny 22. až 24. dubna hezký společenský a sportovní zážitek.

 

 

 

 

 

Všechny vás srdečně zveme.