Veteránské Jarní Sosnění již za pár dní.

Veteránské Jarní Sosnění – 14.5. Sosnová

Součástí nové akce pro historické závodní automobily Sosnová Classic je tradiční Jarní Sosnění. Tentokrát se uskuteční trochu v jiné podobě, než jsou diváci, ale i jezdci zvyklí.

 

Je vypsané pro čtyři závodní kategorie _ 1-Sportovní automobily, 2-Závodní vozy Škoda, 3-Závodní automobily a 4-Formule. Pátá skupina je především pro majitelé automobilů MTX, kteří se chtějí po zrekonstruovaném sosnovském okruhu jen projet. Další novinku představuje prodloužení závodního okruhu, a proto se tentokrát pojede na méně kol. Každá skupina ale absolvuje dvě tréninkové a dvě závodní jízdy.

 

 

Pohled do seznamu přihlášených slibuje zajímavé závody, už jen proto, že jednotlivé skupiny jsou naplněny opravdu na maximum.

Například ve skupině Škoda je přihlášeno čtrnáct automobilů, a to se ještě tři jezdci zapsali mezi závodní automobily zahraničních značek. Stejný počet jezdců najdeme také v kategorii formulí. S monoposty F3 pojede Karel Jaroš (Drak) a Stanislav Profeld (Magda), zbytek startovního pole tvoří výhradně vozy MTX.

 

 

V kategorii 3 se můžeme těšit na Jiljí Chmelaře s rychlým Mini Cooper, dále na Jana Šipku s originálním Fiatem 124 Abarth. Atrakcí bude i účast Jana Horálka s Fordem RS200 v sériové, ale výkonné verzi. Bývalý vrchař Josef Stočes přiveze krásnou Alfu Romeo 1750 GTA, bývalý speciál Petra Hustého z rallye.

Program společné akce Sosnová Classic a Jarní Sosnění začíná v sobotu 14.května v 8 hodin ráno a zakončí jej koncert skupiny Čechomor od 17 hodin. Vstupné diváci neplatí.

Všichni jsou na Den se závodní historií srdečně zváni.