Historicky první start týmu Buggyra ZM Racing v EuroNASCAR je tu.

DEBUT V EURONASCAR VE VALENCII SI ODBUDOU SESTRY KOLOCOVY, ALE I MATADOR MACHÁČEK

Rok plný premiér pokračuje historicky prvním startem týmu Buggyra ZM Racing v šampionátu EuroNASCAR. Jeho úvodní díl je na programu tento víkend ve španělské Valencii.

Debut v EuroNASCAR ve Valencii si odbudou sestry Kolocovy, ale i matador Macháček
Hlavním želízkem v ohni budou sestry Aliyyah a Yasmeen Koloc, které pojedou kompletní sezonu EuroNASCAR. Na španělské trati ale čeká velký okruhový debut také šestinásobného vítěze Rallye Dakar Josefa Macháčka.

 

Auta během víkendu budou v permanenci hned ve dvou různých kategoriích a celkem čtyřech jízdách. V kategorii EuroNASCAR 2, kterou loni ovládl český pilot Martin Doubek, pojedou Aliyyah a Yasmeen Koloc. Aliyyah navíc změří síly s elitou ve třídě EuroNASCAR Pro, v níž do druhého speciálu usedne 19letý Gustas Grinbergas z Litvy.

 

 

„V rámci možností jsme připraveni, ale musíme vzít v úvahu, že to je náš první závod. S EuroNASCAR nemáme zatím kromě testů žádné zkušenosti. Budeme se hlavně snažit pochopit, jak auto funguje, abychom se závod po závodu posunovali a během sezony byli schopni zajíždět dobré výsledky,“ uvedl šéf týmu Martin Koloc.

Buggyra ZM Racing také v EuroNASCAR spolupracuje s francouzskou stájí Motors Formula Team.

 

Zatímco start Aliyyah je „na beton“ jistý, o účasti jejího dvojčete Yasmeen bude na okruhu Ricarda Torma definitivně jasno až po pátečních trénincích. 17letá pilotka je totiž stále otřesená po havárii s vozem GT4 během nedávného závodu na 12 hodin ve Spa-Francorchamps.

 

 

„Yasmeen je po bouračce ve Spa-Francorchamps pořád zbitá. Má problém se zápěstím a zády, minulý týden při testech pořád ještě neudržela volant. Pojede tréninky ve čtvrtek a v pátek a pak uvidíme, jak to půjde,“ vysvětlil manažer a otec v jedné osobě Martin Koloc.

Program EuroNASCAR doplňuje i páteční „klání gentlemanů“ Club Challenge, v němž bude barvy stáje Buggyra ZM Racing hájit Josef Macháček. 65letého dakarského doyena čekají v pátek tři půlhodinové sprinty.

„Jeho start probíhá v rámci programu naší akademie, aby získal nové zkušenosti s jiným autem. Ale hlavní bude radost ze závodění,“ vysvětlil Martin Koloc.

Ve Valencii je na programu první ze šesti dílů seriálu EuroNASCAR, který 3. a 4. září zavítá také do Mostu. Jezdci bojují v jednotných vozech vycházejících z filozofie zámořských speciálů NASCAR. Jsou osazené osmiválci o výkonu 400 koňských sil. Šampionát konaný pod oficiálním názvem NASCAR Whelen Euro se jezdí už od roku 2008.

 

z Dakaru do Nascar !!

 

Program závodů EuroNASCAR ve Valencii:

Pátek 14. května 2022

Club Challenge – tři závody á 30 minut (9:40, 11:00 a 11:40)

Sobota 15. května

13:30 EuroNASCAR Pro (18 kol)

17:15 EuroNASCAR 2 (15 kol)

Neděle 16. května

11:15 EuroNASCAR 2 (15 kol)

14:30 EuroNASCAR Pro (18 kol)

 

Závody je možné sledovat živě na stránkách šampionátu ZDE.

 

Program šampionátu EuroNASCAR 2022:

14. – 15. 5. Valencie (Španělsko)

11. – 12. 6. Brands Hatch (Velká Británie)

9. – 10. 7. Vallelunga (Itálie)

3. – 4. 9. Most (ČR)

8. – 9. 10. Zolder (Belgie)

29. – 30. 10. Grodnik (Chorvatsko)

 

Buggyra