Jedinečný spyder se bude jmenovat MC20 Cielo.

MC20 Cielo: název nového Maserati spyderu je odhalen

 Značka Maserati je připravena předvést další nový model: jedinečný spyder, který se bude jmenovat MC20 Cielo. Celosvětová premiéra se odehraje 25. května.

Dnes, na mezinárodní den světel, odhaluje značka s trojzubcem v logu název nového vozu, který charakterizuje „nebeský pocit“: koneckonců je to i tentokrát kabriolet.

MC20 Cielo oznamuje své sportovní poslání a své speciální charakteristiky: MC je zkratkou pro Maserati Corse („závodění“); číslo 20 odkazuje na rok 2020, kdy začala nová éra značky; Cielo („nebe“) zdůrazňuje skutečnost, že tento model je oddaný potěšení z řízení pod širým nebem a zároveň si zachovává všechny výsady skutečně sportovního vozu.

Nový spyder je model se 100% italským původem: byl vyvinut v Maserati Innovation Lab v Modeně a vyroben v historické továrně na Viale Ciro Menotti, stejně jako kupé.

 

Maserati S.p.A.

Značka Maserati vyrábí kompletní řadu jedinečných vozů, které jsou na první pohled rozeznatelné díky své výjimečné osobnosti. Jejich styl, technologie a přirozeně exkluzivní charakter dokáží uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky s vytříbeným vkusem a v automobilovém průmyslu po celém světě jsou stále považovány za vzor. Jde o automobily s tradicí, každý z nich znovu definuje charakter italských sportovních vozů v oblasti designu, výkonu, pohodlí, elegance a bezpečnosti a v současnosti jsou nabízeny již na trzích v sedmdesáti zemích.

Ambasadory tohoto dědictví jsou reprezentativní sedan Quattroporte, sportovní sedan Ghibli, Levante, které je prvním SUV od Maserati, a Grecale, zbrusu nové SUV, které je „každodenní výjimečností“. Všechny tyto modely se vyznačují použitím nejkvalitnějších materiálů a zapojením výjimečných technických řešení. Ghibli, Levante a Grecale jsou nyní k dostání také v hybridní verzi.

Jedná se o kompletní řadu vybavenou 4-válcovými benzínovými motory s hybridním ústrojím, motory V6 a V8, s pohonem zadních nebo všech kol, která je ztělesněním DNA značky s trojzubcem. Na špičce této řady je pak supersport MC20 poháněný přelomovým motorem V6 Nettuno s technologiemi vycházejícími z vozů F1, které jsou nyní poprvé dostupné i u pohonné jednotky standardně vyráběných vozů.