Jednodušší přepravu nákladů zajistí hydraulicky sklopný přívěs.

Převážíte auto nebo těžký náklad? Jednodušší přepravu zajistí hydraulicky sklopný přívěs

 Sezona přívěsů je tady. Potřebujete převézt nábytek, dřevo na chalupu nebo přepravit rozměrnější a těžší náklad jako je motorka nebo dokonce auto? Do sortimentu velkomeziříčské společnosti Agados, která je jedničkou na tuzemském trhu v segmentu přívěsů, patří jednoduché hobby vozíky za auto, skříňové přívěsy nebo profesionální přívěsy s délkou přes 10 metrů.

Firma každý rok přináší novinky, díky kterým budou mít zákazníci převoz nákladu zase o něco jednodušší. Letos představuje nový přepravník automobilů, hydraulicky sklopný přívěs ADAM s větší šířkou ložné plochy. Původní přívěs se dosud vyráběl v šířce 1990 mm, novinka nyní dosahuje 2095 mm.

Přívěs ADAM v hliníkovém provedení ložné plochy je multifunkční a využít ho lze nejen k přepravě aut. Celková hmotnost u tohoto typu přívěsů je až 3500 kg. Najíždění na hydraulicky sklopnou korbu je možné pomocí krátkých nájezdů, případně přes zadní nájezdovou rampu. Agados je dodává jako plata nebo i se sklopnými bočnicemi a plachtou.

Masivní rám je ze svařených dílů žárově zinkovaných, ochranný rám (reling) s posuvnou přední příčkou nabízí provedení plato. Podlaha je vyrobená z voděodolné překližky o síle 15 mm. Standardně je přívěs vybaven 12 kusy kotvících „U“ třmenů v M-profilu, opěrným kolečkem s držákem, zakládacími klíny a zadním LED osvětlením AGADOS SMART.

 

 

„Speciální přívěsy na míru jsou hitem posledních let. A zejména pro velký zájem o hydraulický přívěs ADAM, jsme rozšířili jeho šířku o 105 mm. Zákazníci tak mají na výběr i další, pohodlnější verzi pro přepravu nejen automobilu,“ popsal přívěs jednatel společnosti Agados Petr Ostrý.

Český výrobce nabízí brzděné i nebrzděné přívěsy do 750 kg a do 3500 kg. V nabídce má širokou škálu přívěsů  různých rozměrů, které se mohou lišit nejenom použitými materiály, ale i možnostmi využití. Ročně prodá okolo 30 tisíc přívěsů všeho zaměření, které z poloviny míří na zahraniční trhy.

Nebojí se ani projektů, jakými jsou transportér na přepravu žiraf zkonstruovaný pro ZOO ve Dvoře Králové a své jméno společnost spojila s prestižním motoristickým seriálem Formule 1, kde zkonstruovala přívěs pro monopost stáje McLaren, ale i s Rally Dakar, kdy pomáhá s transportem závodních speciálů týmu Tomáše Ouředníčka.

Právě tento závodník aktuálně využívá nový, rozšířený přívěs ADAM, který zvládne tisíce kilometrů i na nezpevněných cestách. Větší přívěs pro přepravu svého závodního speciálu Ford Ranger si vybral především pro jeho technické přednosti, spolehlivost a bezpečnost při přepravě.

Kromě nabídky civilního portfolia se firma zabývá výrobou speciálních přívěsů pro armádu. Vyrobila polní kuchyně, obojživelný terénní přívěs nebo cisternu na pitnou vodu. Výrobky z Velkého Meziříčí využívá nejenom česká armáda, ale i zahraniční včetně složek integrovaného záchranného systému.

 

Firma rovněž zajišťuje kompletní servis svých výrobků a prodej autorizovaných náhradních dílů.

 

Video pro civilní portfolio

Video pro speciální projekty

Agados je v České republice největším výrobcem přívěsů a zároveň jedním z největších evropských výrobců přívěsů v kategorii O1 a O2 (celková hmotnost přívěsů do 750 kg a do 3500 kg). Agados ročně prodá okolo 30 tisíc vozíků. Společnost je zastoupena ve většině evropských států a na území České republiky. Polovina produkce míří za hranice.

Společnost Agados nabízí přívěsy z široké palety vyráběných brzděných a nebrzděných typů různého použití, rozměrů, použitého materiálu a bohatého příslušenství. Agados zajišťuje i kompletní servis a prodej náhradních dílů i na starší typy přívěsů. Výrobou přívěsů se zabývá od roku 1992. Sídlí ve Velkém Meziříčí.