Malinký Rocks-e slouží hasičům v hlavním závodě automobilky Opel.

Červený, agilní, elektrický:

Rocks-e slouží hasičům v hlavním závodě automobilky Opel

  • Vozítko pro mladé, dojíždějící do zaměstnání, rozvážkové služby – a nyní i pro hasiče
  • Agilní trpaslík se dostane do každého koutu továrny
  • Speciální signalizační systém, záblesková světla, lakování v barvách hasičů

 

Opel Rocks-e je malý, snadno ovladatelný, hbitý, elektrický – a jezdí bez emisí. Elektrický trpaslík s logem Opelu, jehož uvedení na český trh je zatím předmětem jednání, je také mimořádně všestranný – poslouží např. při dojíždění do zaměstnání nebo jako užitečná dodávka při rozvozu zboží. O všestrannosti Opelu Rocks-e svědčí i zařazení tohoto elektrického minivozítka do parku továrního hasičského sboru automobilky Opel v mateřském závodě v německém Rüsselsheimu.

 

Nejmenší vozidlo ve stavu hasičů je skutečným exotem, ale se svojí rolí se vypořádává se ctí: Má ohnivě rudý nátěr, speciální signalizační systém, záblesková světla – jako jeho mnohem mohutnější kolegové. Hasičský Opel Rocks-e je vybaven vším potřebným pro službu v prostorách závodu v Rüsselsheimu.

Díky místu pod sedadlem spolujezdce a před jeho nohama je vozík s nulovými emisemi dobře vybavený pro službu v areálu hlavní továrny Opel, který má rozlohu úctyhodných 1,9 km2. Hasičský Opel Rocks-e zatím naštěstí neprošel ostrým nasazením u požáru, nejčastěji jej hasiči využívají při kontrole stovek hasicích přístrojů rozmístěných po celé fabrice.

 

Opel Rocks E

 

Výhodou agilního Opelu Rocks-e je poloměr otáčení pouhých 3,6 metru, bezemisní dojezd cca 75 km (dle WLTP) je více než dostatečný. Hasiči si pochvalují, že namísto toho, aby (jako dříve) museli své auto při kontrole továrních hal zaparkovat u vrat či dveří a zbytek cesty absolvovat po svých, nyní mohou s elektrickým vozítkem Rocks-e vjet dovnitř, protože na šířku narostl Rocks-e jen na 1,39 m (bez zrcátek) a na délku jen na 2,41 m. To jim ušetří spoustu času.

 

Hasičský Opel Rocks-e vznikl v těsné spolupráci továrních požárníků a specialistů z divizí AE (Advanced Engineering ) a OSV (Opel Special Vehicles). Touto unikátní přestavbou německá značka opět demonstruje všestrannost svého maličkého elektrického vozidla. Inovativní Rocks-e není jen stylová a dostupná vstupenka do světa elektrické mobility pro mladé lidi (řídit Rocks-e je možné už od 15 let), ale brzy se objeví i ryze užitková dodávka Rocks-e KARGO.

 

 

 

 

O Opelu

Opel je jedním z největších evropských automobilových výrobců. Díky masivní elektromobilní ofenzívě je Opel lídrem v trendu snižování emisí CO2. Značku založil Adam Opel v německém Rüsselsheimu v roce 1862 a už v roce 1899 začala společnost vyrábět automobily.

Opel je součástí skupiny Stellantis NV, která vznikla v lednu 2021 propojením koncernů Groupe PSA a FCA Group.  Opel (a jeho anglická sesterská značka Vauxhall) je zastoupený na trzích více než 60 zemí světa a krok po kroku vstupuje na další mezinárodní trhy.

Opel momentálně implementuje strategii elektrifikace pro zabezpečení svého trvalého růstu a v zájmu naplnění požadavků zákazníků na mobilitu budoucnosti. Do roku 2024 bude každá evropská modelová řada značky Opel zahrnovat elektrickou verzi. Po roce 2028 se Opel bude v Evropě plně soustředit na elektromobily.