Studenecké míle 2022 již tuto sobotu.

Studenecké míle se vydají letos do lázní

Letos konečně dovolí epidemiologická situace bez problémů uspořádat několik zajímavých akcí, mezi které bychom rádi zařadili po třech letech pořádané Studenecké míle, tedy již patnáctý ročník této oblíbené veteránské přehlídky s vyjížďkou do Krkonoš, při které hraje dobrá hudba a pro diváky organizátoři připravili zajímavý celodenní program pro malé i velké příznivce historických automobilů a motocyklů.

 

Minulé ročníky Studeneckých mílí ukázaly, že účastníci tady hledají pohodu a rádi vystaví oku diváka své skvosty. Projížďka se koná za běžného provozu, nejde tedy o žádné závody na čas.

Program začíná ráno 28.5. v amfitéátru Studenec od 8 hodin do 10 hodin prezentací účastníků, od 9 do 11 hodin zahraje k poslechu skupina Crazy Dogs. V 11,15 čeká na účastníky vyjížďky rozprava a od 11,30 do 13,00 hodin se uskuteční vyjížďka vozů směrem do Krkonoš.

 

 

Tentokrát na jezdce historických strojů čeká trasa Studenec – Žďár – Roztoky u Jilemnice – Kruh – Jilemnice s pauzou na oběd – Vrchlabí – Jánské Lázně – Hostinné a návrat do Studence.

Tam bude již připravený odpolední program od 15 do 17 hodin zahraje skupina Adaptace, následuje závěrečný ceremoniál v 17,30 hodin a od 20 hodin pořádá SK Studenec klasickou Pomílovou zábavu, kde zahrají skupiny Vaťák a Megaděs.

 

Kapacita vozidel a motocyklů byla brzy naplněna a více jak 200 jich ve Studenci určitě nebude, neboť na místě se nelze již přihlásit. Soutěží se v kategoriích elegance, dobový oděv, původní stav, renovace nebo Cena starosty obce Studenec. Žádné závody zde nehledejme, jde o pohodovou sobotu s vůní benzínu a spálené nafty.

Na akci nesmí chybět kvalitní občerstvení, skákací hrad pro děti nebo zemědělská technika.

 

Kdo chce, zamává účastníkům Studeneckých mílí u svého příbytku, nebo se vydá na vyjížďku do zmiňovaných destinací.

Něco z historie naleznete zde: Historie – Studenecké Míle (studeneckemile.cz)

 

Na Studeneckých mílích jste srdečně vítáni, tak přijďte pobejt!

 

 

 

 

Vláďa Rožánek