Aliyyah Koloc sbírala další zkušenosti v EuroNASCAR.

V Brands Hatch uspěl týmový duch Buggyry, Aliyyah Koloc nasbírala další cenné zkušenosti v EuroNASCAR

Stejně jako se okruh v britském Brads Hatch vine nahoru a dolů, tak se odvíjel příběh závodního víkendu Aliyyah Koloc v závodech série EuroNASCAR. Dva závody přinesly radost, další dva zklamání. Tým Buggyra ZM Racing se ale dokázal vzepřít osudu.

Mechanici předvedli neuvěřitelnou práci v boxech a 17letá pilotka dokázala na závěr víkendu v druhé jízdě EuroNASCAR 2 vyhrát Dámský pohár a celkově si vyjela dvanácté místo.

 

 

Cesta k tomu úspěchu byla ale trnitá. Závodnice zažila na zkrácené variantě trati zvané Indy perné chvíle. „V Brands Hatch to byl divoký víkend. Sobota byla náročná, protože jsme bojovali s nastavením auta, ale neděle byla o dost lepší. Aliyyah jela mnohem lépe a vůz měl mnohem lepší jízdní vlastnosti. Musím vyzdvihnout atmosféru kolem trati, britští diváci byli skvělí,“ uvedl Ludovic Pezé, šéf stáje Motors Formula Team, s níž Buggyra spolupracuje také v tomto šampionátu.

Už v sobotní kvalifikaci předvedla Aliyyah Koloc, která byla tentokrát jedinou zástupkyní Buggyry v seriálu, že si s vozem EuroNASCAR rozumí čím dál tím víc. Její čas byl jen o sekundu pomalejší než výkon držitele pole position.

Krátce po startu prvního závodu EuroNASCAR Pro se mladá závodnice prodrala na 17. pozici. V cíli nakonec mírně poklesla, ale stále to znamenalo třetí místo v hodnocení kategorie Junior.
O pár hodin později nastoupila k úvodnímu klání EuroNASCAR 2. Tam se pustila do nesmlouvavého boje se soupeři ve středu závodního pole, což vyústilo ve výlet do štěrkové únikové zóny. Krátce poté, co z trati odjel safety car, se její speciál definitivně zastavil.

Také v neděli se jako první jel podnik EuroNASCAR Pro. V něm došlo v osmém kole k nepříjemné havárii. Aliyyah na rovince zablokoval soupeř, který se dostal do hodin. Závodní speciál dostal při bouračce pořádně zabrat. V té chvíli se ovšem projevila síly Buggyry. Každý, kdo měl ruce, se v depu pustil do opravy auta.

 

 

A doslova pár vteřin před uzavřením boxové uličky mohla Aliyyah Koloc vyrazit na startovní rošt druhé jízdy šampionátu EuroNASCAR 2. „Bylo to šílené. Kluci to stihli na poslední chvíli. Doslova v posledních sekundách, takže jsem nemusela startovat z boxů,“ chválila Aliyyah svůj tým.

Odvděčila se mu nejlepším výsledkem víkendu. Celkově dojela dvanáctá a vyhrála hodnocení Dámského poháru, v němž si drží průběžně druhou příčku. „Odstartovala jsem sice poslední, ale do výjezdu safety car jsem dokázala předjet spoustu soupeřů. Při restartu jsem měla namále, protože přede mnou začali brzdit, a já nevím proč. Ale moc jsem si ten závod užila,“ dodala spokojená pilotka.

Seriál EuroNASCAR pokračuje 9. a 10. července v italské Vallelunze.